Színes » Érdekességek

Nem tudod, minek öltözz hétvégén?

Segítünk. Igaz, lejárt már a halloween, de hétköznap volt, szóval nem úsztad meg a beöltözést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Halloween
Nézz halloween maskarákat, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. november 02., 13:34
0 hozzászólás. 

Hétfőn járt le a néhány évvel ezelőtt még oly amerikainak számító, napjainkban egyre inkább általunk is ünnepelt halloween éjszaka.

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Kelet-Európában is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap, október 31-e, bulizós és játékos hangulatú szokássá vált.

A Broadway Pubban kicsipénteket tartanak, úgyhogy november 2-án, csütörtökön rendeznek halloween bulit, a lokál nagytermében a Broadway Band élőzenét húz, a kisteremben Dj Bero nem, de ettől még ő is zenél 21 órától. A beöltözők ingyen italban részesülnek.

A Mokkában már megtartották a halloweent, de pénteken itt lesz majd a bányaisok gólyabálja, amelynek témája a félelem, szóval, ha idetévedsz az ijesztő jelmezedben, valószínűleg nem fognak majd kinézni.

Az Alsó Gében egy egész tökös hétvégét tartanak, ahol csütörtöktől szombatig lehet majd bulizni. „Lesz itt minden, mint a Disneyland vidámparkban: ingyenes arcfestés, szellemes sütik, welcome drinkek, Pikowatt bulitechnika, szép lányok, bátor fiúk" – írja a hétvége Facebook eseményében.

A szervezők a pénteken beöltözötteknek egy shot Jägert ígérnek ajándékba, a legijesztőbb jelmezes pedig egy üveg vodkát vihet el, de gondoljuk, megihatja ott is. A bejáratnál Mihály Ágnes szellemes sütikéit osztogatják.

halloweensuti

A fenti mustrával csak azt mutattuk meg, van, amiért beöltöznöd hétvégén. Ja, arról majdnem megfeledkeztünk, hogy a Fészekben is halloween buli lesz szombaton, viszont itt főleg azokat díjazzák, akik Marilyn Manson-nak öltöznek be. A Manson-jelmezhez nincsen tanácsunk, a többi esetre viszont még a tavaly összeválogattunk tízet. Íme:

A csavaros észjárású teafilter

Az előző évek farsangi bulijain a legötletesebb jelmezek, amikkel találkoztam a teafilter és a csavarhúzó voltak, de mivel ezek nem feltétlenül Halloweenra vannak faragva, egy vámpírfogsorral megspékelhetjük, „helovínosíthatjuk" őket és rögtön vámpír-csavarhúzóvá és vámpír-teafilterré válunk.

1. A csavarhúzó elkészítéséhez, mindössze egy csavarra és egy zsinórra lesz szükségünk, utóbbit feltekerjük a csavarra és a zsinórtól fogva húzzuk magunk után, ezzel válhatunk csavarhúzóvá.

teabag

2. A teafilter jelmezt is hamar kivitelezhetjük, mindössze egy párnahuzatra, szénára, vagy bármilyen száraz növényre, és egy nagy nyomtatott Lipton címkére lesz szükségünk. A párnahuzatot feltöltjük a száraz növénnyel, ezt egy zsinór segítségével a nyakunkba kötjük, és felkötözzük rá a teafilter címkéjét.

Repüljön a gyerek

3. A legapróbbak nem feltétlenül ijesztő jelmezei közül a Jet Pack lett a befutó, amelyik könnyen kivitelezhető és a kicsik legmerészebb álmait is valóra váltja.

Nincs más dolgunk, mint meginnunk 2 darab kétliteres, lehetőleg szürke palackú energiaitalt, vennünk egy üres kartonlapot, amelyet meglyukasztunk a négy sarkánál, ott vezetjük át a pántokat.

jetpack

Ha éppen nincsen egy régi iskolástáskánk, akkor egy vastagabb zsinórból is elkészíthetjük pántokat, hiszen ennek két üres palackot, egy kisebb kartonlapot, és egy vásznat kell megtartania. A Jet Packből kibocsátott lángnyelveket ugyanis lehetőleg piros és narancssárga vászonból kell kivágnunk.

Na, ezt rakd össze

4. A következő tuti tippünk Halloweenra és farsangra a legófigura.

Ehhez is egy halom kartonra és festékre lesz szükségünk. Először is egy felsőtestünkre szabott kartondobozt kell elkészítenünk ragasztással, majd annak kiszínezésével személyre szabhatjuk azt.

Ha nem a pántos megoldást választjuk és a doboz oldalait kartonból készítjük el, ne felejtsünk el kivágni két lyukat, amin majd kibújtathatjuk karjainkat. Szintén kartonból készítjük el a legófigura fejét, amelynek színére farsangkor a szokásos legó-sárga a legideálisabb, halloweenkor talán a Frankenstein-zöld a legjobb választás.

legopeople

Ha a legóFranket választjuk, a fülekhez felragasztott két borosüvegdugóval még inkább a kívánt hatást érjük el.

Ha van arcod hozzá...

5. A halloweenos arcfestések közül kettőt választottunk ki, az egyik az ilyenkor nagy divatnak örvendő cipzáros arc, a másik meg a Batman filmek főgonoszának, Jokernek a sminkje. Mi csak magyar nyelvű sminkes videókat kerestünk, viszont tovább böngészhettek az angol nyelvűek között, így talán még profibb elkészítési módokat találtok.

6. A cipzáros sminket ma előszeretettel használják a halloween bulikon, és teljesen jogosan, hiszen az egyik legijesztőbb sminkről beszélünk. Sajnos, ennek az elkészítéséről is egy elég hosszú videót találtunk csupán, ami magyar nyelvű, de ha tudtok angolul, bátran kattintsatok ide, és még meggyőzőbbé tehetitek rémséges arcotokat.

Ha nem elégedtek meg, hogy csak az arcotok öltözik Halloweenba, néhány teljes maskarát is összeszedtünk nektek.

7. Az egyik kedvenc a halott menyasszony, amihez csak egy menyasszonyi ruhára és művérre, esetleg piros festékre van szükség. Az elkészítés nem bonyolultabb, mint gondolnád, felöltöd a csipkés-fátylas fehér gúnyát és összevérezed azt. Ha a közeljövőben házasodnál és az esküvődre ugyanezt a ruhát használnád, nem javalljuk az ötletet.

Itt a feje, hol a feje?

8. Kismamáknak is van egy egyszerű és nagyszerű tippünk, pláne, ha a babócát is becsempésznék a jelmezes bulira. Ehhez azonban dolgozniuk kell a fiatal anyukáknak, első ízben egyik fehér szoknyájukat kell pókhálóvá alakítaniuk fekete cérna segítségével, majd a kispók csápjait fekete anyagból és a tömésnek használandó vattából elkészíteniük.

pok jelmez

9. Az egyik leghelovínesebb ötlet, amit az interneten találtunk, a levágott fejű ember. Cseppet morbid, mégis egyszerűen kivitelezhető és nagyon rémisztő.

headlessman

Tömj ki egy nagyobb blúzt felül, középen vágj rést a fejednek, ha gombolós felsőt választasz, össze sem kell faricskálnod a holmid. Itt megnézheted, hogyan dobhatod fel ezt egy üvegbúrával, vagy éppen egy dobozzal, de ha üveg nélkül készíted el a jelmezt: hidd el, úgy is nagyon ütős!

Részeg vámpír a buliban

10. Az eddig felsorolt kilenc ötlet mellett két bónusszal is tudunk nektek szolgálni. Régen mindkettő a legötletesebb jelmezek egyike volt, mostanában az internetnek köszönhetően már élesben is láthattuk őket többször, ennek ellenére szerintünk még mindig a legmókásabbak közé tartoznak. Az egyikhez csak egy nem használatos fehér pólóra van szükséged, amire filc segítségével kell felírnod, hogy „Error 404 – Costume Not Found".

error404

+1. A bónusz jelmezötletünk szerint egy YouTube videó leszel, amelyet teljesen személyre szabhatsz Egy fehér karton közepén vágj ki egy téglalapot, ebben fog futni a videó, aminek te leszel a főszereplője.

A karton további részeit úgy fesd és írd össze, hogy minél jobban hasonlítson a böngésződben megjelent YouTube oldalra. Ehhez a videó-megosztó logóját, esetleg a kapcsolódó videókat kell felrajzolnod, felírnod a saját nézettségedet, a kulcsszavakat, a videód címét, aminek szerintünk „Részeg vámpír a buliban" lesz a legideálisabb.

drunkguy

Reméljük, ezzel a tizenegy ötlettel sikerült megkönnyítenünk a dolgod, és azt is reméljük, a halloween bulik szervezői nem haragszanak majd ránk, hogy a legtöbb vendégük levágott fejű kisfiúnak, legó-Frankeinstein-nek, vagy halott menyasszonynak öltözik majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."