Színes » Érdekességek

James Patterson a világ legjobban kereső írója

James Patterson a világ legjobban fizetett írója, a Forbes magazin szerint az amerikai regényíró évi 70 millió dollár bevételre tesz szert.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 24., 08:00
0 hozzászólás. 


A Forbes rangsorának 2. helyén az Alkonyat vámpírsorozat írója, Stephenie Meyer áll 40 millió dollárral, utána Stephen King következik 34 millió dollárral. A lista 4. helyén a romantikus regényíró Danielle Steel áll, aki 32 millió dollárt keresett 2009. június 1. és 2010. június 1. közötti.

Bedohazi

Az amerikai magazin az éves jövedelem kiszámításakor nemcsak a könyvekből származó jogdíjakat, hanem a film-és televíziós jogokból, a számítógépes játékokból és máshonnan származó bevételeket is figyelembe vette.

A rangsor érdekessége, hogy Stephenie Meyernek ebben az időszakban ugyan egyetlen egy könyve sem jelent meg, viszont regényeinek megfilmesítése jól hozott a konyhára. John Grisham, a jogi thrillerek mestere és J.K Rowling, a Harry Potter-regények írója 10-10 millió dollárral a 10. helyre került a listán, amely teljes terjedelemben a www.forbes.com honlapon olvasható.

Forrás: MTI

címkék: konyv Forbes iro

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."