Színes » Érdekességek

Mennyből jön az angyal – de mit NE hozzon?

Angyali dilemma: parfüm vagy porszívó, kötött zokni vagy éneklő plüss párna? Az ajándékot eltalálni még annak az Angyalnak is nehéz, aki nem ma szállt le a földre...

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 17., 17:06
13 hozzászólás. 

Márkás parfüm helyett „ezhasznospraktikus" vasalódeszka, rég áhított pulcsi helyett „nyáronbezzegeztkívántad" kínai strandpapucs, divatos táska helyett „süssélvalamijótbenne" tepsi, és „nemisolyanbüdös" spray – a szenteste ünnepi hangulatának kedvéért egy kényszermosollyal jól, rosszul palástolt csalódottságot okozó angyali baklövések listája végtelen.

Veterán és kezdő angyalok tisztában vannak vele: a karácsonyi készülődés minden idegbaja és izgalma a karácsonyfa alá rejtett ajándékok kicsomagolásával tetőzik. Akkor derül ki, mennyire vagyunk jó angyalok és sikerült-e tisztességesen elvégezni a Nagy Angyali Feladatot? Tapasztaltabbak tudják, az ajándékozásnál tuti biztosra menni nem lehet, de jócskán levesz az izgalomból és a fenyőfa tövét sem öntözik könnyek, ha idejében és sikeresen kipuhatoljuk, mire vágynak potenciális "áldozataink".

Mit hozzon az Angyal? – a kérdés gyakran elhangzik. Az angyalhívő gyermekek sokasága viszonylag könnyű eset: levélben adják tudtul kívánságaikat és már csak az angyalok pénztárcájának függvénye, hogy a „rendelésből" mi kerül a fa alá. A fejfájás az égiekkel kevésbé együttműködő felnőtteknél kezdődik, akik legjobb esetben is csak homályosan sejtetik, hogy mi a szívük vágya, ezzel mintegy megteremtve egy kiadós, diszkréten palástolt (vagy sem) karácsony esti puffogás melegágyát. Ha már titok, hogy mit szeretnénk kapni, gondoltuk, kiderítjük, hogy mi az, amit nem? Visszájára fordítottuk hát a klasszikus mit hozzon az Angyal? kérdést és megpróbáltuk megtudni: mit NE hozzon az Angyal?

Szasza

Pityóka (újságíró): Békétlenséget

Szász Csaba (újságíró, rádiós műsorvezető): Impotenciát

Lázár Zoltán (informatikus): Betegséget, békétlenséget, szellemi tunyaságot

Antalfi József (újságíró): Szingli életmódot (...) narancsot, avas mogyorót, rothadt málna illatú papír zsebkendőt, kisgyermeket buzeráló, dagadt csoki Mikulást és egyéb marhaságokat

Asztalos Attila (könyvtáros): bacilusokat...

Bedőházi Attila-Csaba (rádiós műsorvezető, szerkesztő): Pizsamát! Van egy ismerősöm, aki minden évben ugyanattól a személytől ezt kap. Egyébként nekem idén biztosan pizsamát hoz az angyal, de most az egyszer nem bánom, mert épp pizsama-hiányban szenvedek

Sándor-Nagy Tünde (képzőművész): Kényszerajándékokat, mint például pulcsi anyukámtól – minden évben azt hoz, de én nem viselem. Karácsonyi abroszt gyertyával, gyertyatartóval nagymamától. Zsebkendőt, zoknit, Novatini csokit, pufit, mert csak a csomagot tölti úgyis, merev lábú, műanyag Barbie babát, amit gyermekkoromban is utáltam már, méregdrága elektromos cuccot, ami teljesen ellentéte annak, amire vágytál és annál rosszabb, mert tudod, hogy a másik beleölt egy rakás pénzt. És ne hozza az angyal a világ leghaszontalanabb karácsonyi ajándékát: pizsomáááááát!

SzaszaCsedő Attila (fotós): Bármit, csak karácsonyfát ne, mert rühellem a szagát

Vas Róbert (mentő asszisztens): WC kefét, pityóka cukrot, parittya gumit, konzervnyitót, gumicsizmát, szarkofágot, jobbos kanyarfúrót, gumikacsát, se nyivogóst, se némát (...) guminő jöhet, de csak ha iker és kínai!

Szász Attila (újságíró): Pizsamát! És semmi olyat, például ruhaneműt, aminek semmi értelme, és csak azért van, hogy „legyen má' valami", de ne hozzon krizát és recsessziót, fizetéscsökkentést, vitát és veszekedést sem.

Antal Ildikó (újságíró): Gipszből öntött Mikulást/angyalkát, amibe gyertya jár, vagy még az se..., ne hozzon körömlakk-díszítésre szolgáló csillámport, mert sosem lesz műkörmöm, s főleg ne hozzon a szivárvány minden színében pompázó, ragasztóval olajfestménynek álcázott „műalkotást".

Dénes Emese (rádiós műsorvezető, tudósító): Sokáig azt gondoltam, hogy nem jó, ha valami olyat kapok, ami hasznos, mert azt úgyis meg kellene vennem, pl. meleg pulóver, zokni. Most inkább arra vágyok, hogy kapjak valami szép, haszontalan dolgot, mert az „felülmúlja" a hétköznapi dolgokat. Szerintem ettől más egy karácsonyi ajándék. Hozzáteszem: extra kívánságom nincs, minden ajándéknak örvendek

Máthé László (grafikus): Választási kampány, piperecikk, bútor... más mindennek örvendek

Jánossy Alíz (újságíró): Zöld földönkívüli emberkéket, erdőtüzet, árvizet, távhőrendszer-meghibásodást és egyéb katasztrófa- vagy szenzációhelyzeteket Gyergyó vidékén, mert volt már részem bennük és tudom, hogy akkor az én ünnepemnek annyi.

A megkérdezettek komoly és vicces válaszaiból okulhat az angyal, aki jó, ha a fejébe vési: nincs borzasztóbb ajándék, mint a Mennyből az angyalt túlharsogó perpatvar és a fenyő- és töltött káposzta illattal átitatott pizsama. Szívből reméljük, hogy két szaladás közt az angyal elolvassa a cikket és gondoskodik arról, hogy a „mit HOZZON?" kívánságok helyett véletlenül se a „mit NE HOZZON?" rémálmokat váltsa valóra.

Tipp az Olvasóknak: aki megüzenné az Angyalnak, hogy milyen ajándékhoz nem fűlik a foga, az kommentben megteheti.


13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
agressziv kismalac
2010-12-17 17:39:31
Hát én értelmetlen háztartási gépet, tusfürdőt, deót,parfümöt, házipapucsot nem kérek, viszont egy valódi SELYEMpizsama jöhet. .
avatar
Beherit
2010-12-17 17:45:53
Na ezt ne hozzon: Semmit!
avatar
etke
2010-12-17 19:26:49
Konyha mérleget nem kérek!
avatar
Tappancs
2010-12-17 19:37:56
Csedo Attila: Szaga van annak amit reggel kinyomsz magadbol "muveszkem", a fenyonek ILLATA van!
avatar
...anyád álruhában...
2010-12-17 23:38:28
"Csedő Attila (fotós): Bármit, csak karácsonyfát ne, mert rühellem a szagát"
Akkor a fuszulykádat szoktad feldíszíteni? Ahogy már fölöttem írta Tappancs, a fenyőfának illata van. Méghozzá kellemes illata.
avatar
agressziv kismalac
2010-12-18 10:42:15
re:
avatar
Tappancs
Csedo Attila: Szaga van annak amit reggel kinyomsz magadbol "muveszkem", a fenyonek ILLATA van!

Megvédem Csedőt, elég szubjektív hogy kinek mi a szag és mi az illat. Én pl. utálom az acetonszagot, tehát nekem szag, de a húgom szereti, neki illat, hiába érthetetlen nekem nekem hogy valaki hogy szeretheti azt a szagot. Te még soha nem ájultál ki egy 5 méterről is érződő , borzalmas parfümtől? Na nekem az is szag.
A fenyő nekem is illat.
avatar
obejo
2010-12-18 11:33:23
Ennek a cikknek sok értelme nem volt(főleg ebben a stílusban), szerencsére a kedves kollégák válaszai színessé tették.
avatar
Orsika
2010-12-19 10:59:31
Vasinak kösz a tippet :lol:
avatar
vmiki
2010-12-20 07:51:27
Sziasztok
meglepödve olvastam a cikket, de legalább elgondolkoztam, hogy mit NE hozzon az angyal de nem tudom kommentár nélkül hagyni. Van aki semmit sem kap és nem válogat, hogy kapjon e pizsamát vagy sem,és fenyőfa FENYŐILLAT nélkül mit is ér a karácsony. Hát ne hozzon SEMMIT és ne legyünk nagyravágyok,

MIndenkinek Boldog karácsonyt kivánok az idézetemmel. és ha lehet egy kicsit ti is gondolkozzatok el :)
Este mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek.
Ekkor a szemekben a szeretet fénye lángol,
s a gyertyafényénél még a csillag is táncol.
Mikor a fenyö illata megérinti szívünk,
ezen az estén, kicsit az álmokban is hiszünk.
Nem szeretnénk mást, csak boldogok lenni,
és másokért a szokottnál is többet tenni.
A rohanó világban megkoptak a fények,
halványak a hitek, és halványak a remények.

SZERETET TÖLTI MEG A SZOBÁT KARÁCSONYKOR
AMIKOR BEFEJEZITEK AZ AJÁNDÉKOK KIBONTÁSÁT ÉS ODAFIGYELTEK EGY KICSIT
Üdv. Varga Miki :)
avatar
boti
2010-12-20 14:10:10
@Csedö: Igazad van, idén hagyd a francba a büdös fenyőt, ikább szolj az Angyalnak, hogy most most hozzon egy fenyő illatút. :)
avatar
leeanne
2010-12-20 17:40:53
Hat, en minden, hue semmiresevalo ajandekkutyut dobnek a viharba... nem ertek egyet a pizsomavitezekkel, johet az is, meg tusfurdo is...de barmi is legyen, a minoseg a kulcs... ha csak csokit veszel az Milka legyen, ne Napolitana :)
avatar
Csedo
2010-12-20 21:42:03
Ejjj, nektek semmi dolgotok es az a bajotok h nem birom a fenyo szagat ?
Egyebkent az orrotokkal mit csinaltok szagoltok vagy illatoltok, mert ha az elobbi akkor be kene fogni a bejgli-temetot.
avatar
...anyád álruhában...
2010-12-20 23:27:13
Az orrunkkal levegőt veszünk, közben meg illatokat és szagokat érzékelünk a benne lévő receptorokkal :lol:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."