Színes » Érdekességek

Jéghotel a Fogarasban

Jégfalak, hangulatfények, jégasztal és jégszékek fogadják az érdeklődőket az Ice Hotelben, ami kelet Európa egyetlen jégből és hóból készült szállodája.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

2011_Egyeb/0110_ice_hotel
2011_Egyeb/0110_ice_hotel
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. január 10., 18:50
0 hozzászólás. 

Idén ötödik alkalommal építették meg a kelet Európában egyedülállónak számító Ice Hotelt a Fogarasi Havasokban. A Bâlea-tó jege tud kellő alapanyagot szolgáltatni, hogy minden évben felépíthessék a turistacsalogató látványosságot.

Idén mi is ellátogattunk az érdekességnek számító épületcsodához. A Transzfogarasban csak bizonyos szintig lehet feljutni autóval, ugyanis a felső szakaszt minden évben lezárják a forgalom elől, járhatatlansága miatt. Így a szállodától telekabinnal mentünk fel a Bâlea-tóhoz ahol érdekes látvány fogadott: a fogarasi időjárás most sem hazudtolta meg magát, így az élményből valamelyest rontott a hatalmas köd. A tóból kihasított jégtömbök szolgálják a szálloda alapanyagát, amelyet havas, jeges, vizes „habarccsal" kötnek össze.

2011_Egyeb/0110_ice_hotelA vendégek élnek a lehetőséggel és helyet foglalnak a jégbirodalomban

A jéghotelben az egyik tulajdonos vezetett körbe. A hosszú, íves kialakítású belső tér szemet kápráztató, ez egyébként a hotel vendéglője. Két oldalt jégasztalok mellett jégszékeken foglalhatunk helyet. Az építmény végében található a jégbár, ahol már mondanom sem kell, hogy jégpultnál rendelhetjük a „szíverősítőt", amit – természetesen – jégpohárban szolgálnak fel. A teremhez kétoldalt 16 szoba kapcsolódik, amelyek teljes értékűek és kibérelhetőek. A szobákban jégágy, szépítkező asztal, szék vagy éppen fotel található. A kivitelező munkások művészi hajlamaikat is bőven kiélték és itt-ott szembeköszön egy teljesalakos, életnagyságú vagy éppen mellszobor.

2011_Egyeb/0110_ice_hotelFranciaágyas szoba hangulati fényekkel

A téli időszakban kellően hideg van, hogy fel lehessen építeni és meg is maradjon a hotel, de a szobákban mégsem megy -5 foknál alább a hőmérséklet. A szálloda bejáratánál jégteraszról csodálhatjuk a tájat, ha az éppen nem úszik tejfehér ködben. Kicsivel arrébb, a szálloda szomszédságában, már dolgoznak a munkások a jégkápolnán is, így miután megszálltunk, akár egy kicsit magunkba is szállhatunk.

Az egyik ott dolgozó munkás elmondta, hogy legalább annyira nehéz feladat a jéggel dolgozni, mint egy hétköznapi házat építeni téglából és cementből. „Itt is alapot ásunk, majd tömbről-tömbre húzzuk fel a falat és készítjük el a tetőt, csak itt nem ritka, hogy hatalmas a köd és elviselhetetlen a hideg, ami nagyban nehezíti a munkát" – fogalmazott.

2011_Egyeb/0110_ice_hotel

A 2006 óta minden évben megépülő jégcsoda sikere tagadhatatlan. Amíg a helyszínen tartózkodtunk, a vendégsereg folyamatosan cserélődött és a tulajdonos elmondása szerint szállóvendégük is akad bőven.

Ha valaki kedvet kapott, meglátogatná és szeretne szállást foglalni az megteheti a szálloda honlapján: Ice Hotel.

Az Ice Hotelről készült további képeket ide kattintva tekintheti meg Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Jégfalak, hangulatfények, jégasztal és jégszékek fogadják az érdeklődőket az Ice Hotelben, ami kelet Európa egyetlen jégből és hóból készült szállodája.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."