Színes » Érdekességek

Legénybúcsút, de milyen áron?

Emlékezetes legénybúcsú, elmaradt lakodalom vagy egy közös hétvége a barátokkal. Arra vagyunk kíváncsiak milyen és mitől jó a jó legénybúcsú?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

2011_Egyeb/0808_Legenybucsu
2011_Egyeb/0808_Legenybucsu
szerkesztoÍRTA: LAKATOS EDGÁR
2011. augusztus 09., 10:00
0 hozzászólás. 

A nyár mindig a házasságok időszaka, ilyenkor kötik össze életüket hosszabb-rövidebb időre az elhatározásra jutott szerelmesek. Jó szokás szerint ezt hatalmas dínom-dánommal ünneplik, azonban egyre felkapottabb és ismét egy, az óceánon túlról átvett és helyiesített, a lagzit megelőző buli – ez a legény- illetve leánybúcsú.

A legénybúcsú

A vőlegény barátai (akik természetszerűleg a lagziba is hivatalosak), összeegyeznek és szerveznek egy búcsúztató bulit, ugyanis a barátjuk legényélete a végéhez közeledik. Célja mindenképp emlékezetessé tenni a korszak utolsó pillanatait.

De milyen a jó legénybúcsú? Ma már külön szolgáltatói iparág szakosodott erre a vonalra: bérelhetünk mindenféle kellékeket, amivel fokozhatjuk, és természetesen emlékezetessé tehetjük az estét. Leginkább az éjszakába nyúló, némi erotikával megspékelt bulikról van szó, de nem ritka a raftingolás, wellness hétvége vagy paintball party a haverokkal. Szóval az Amerikából átvett s leginkább onnan átcsöpögött filmekből eltanult bulira bőven akad opciónk.

2011_Egyeb/0808_Legenybucsu

Legénybúcsú felénk

Mindeni buli alapja, hogy összeálljon a megfelelő csapat. Itt máris felmerülnek az első gondok, ugyanis a násznép legtöbbször több baráti társaságból tevődik össze, így nem biztos, hogy kellően összetartó a csapat. Nem árt, ha az igényeink is egy magasságban mozognak a többiekével, mert mondjuk egy pikánsabbra sikeredett legénybúcsúban a már nem legény kategóriába tartozók némileg érdekes helyzetbe keveredhetnek.

Mondjuk, megvan a csapat, akkor már csak elég messzire kell menni, hogy ne zavarjunk senkit és legfőképp minket se zavarjanak. Erre alkalmas lehet egy környékbeli faluban, üdülőtelepen kibérelt ház. A csapat aktívabb tagjai általában ezt megszervezik, illetve a szükséges kaja és pia beszerzését is leadminisztrálják, a kevésbé jó szervezőkészséggel megáldott barátoknak pedig csak a pénztárcába kell belenyúlniuk.

Az ingerküszöb egyre magasabbra kerül manapság, így egy kis flekkensütés, vagy sörözés már nem elég emlékezetes. Kell egy fénypont az éjszakába.

2011_Egyeb/0808_Legenybucsu

Fény az éjszakában

Erre legegyszerűbb egy „olyan" hölgyet hívni. Ha már kellően ettünk és a járásunk is korrigálásra szorul, akkor indulhat a banzáj. A férjjelöltet ki kell ültetni a bulihelyszínnek kialakított tér közepére, szemet bekötni, hogy legyen meglepetés a meglepetés. A felesleges lámpákat leoltani, a zenét a még éppen elviselhető hangerőn ereszteni és lehet élvezni a show-t. A nagy gondossággal beöltözött és kisminkelt hölgy műsora kezdődhet. Lehet biztatni a leendő férjet, elkél ilyenkor a baráti támogatás, de ha az nem akkor egy pohárka erős biztos bátorságot hoz.

Az, hogy miként végződnek ezek az erotikus táncos búcsúztatók, mindig a résztvevők féltve őrzött titka marad, amire másnap tesznek fogadalmat. Ezt segíti az előző esti nagy mennyiségben elfogyasztott ital, ami rövidtávú memória-kieséséhez vezet.

Kinek jó?

Legyen ez értékrendi besorolás, vagy éppen személyes meglátás, de aki házasodni készül, annak a szeme előtt talán nem a „bezártság" lebeg. Különben nem házasodna, illetve az sem túl valószínű, hogy az oltár előtt legénykora utolsó kicsapongására akar emlékezni.

Szóval akkor kinek is kell az erotika? A válasz erre roppant egyszerű. A legénybúcsún megjelenő pikáns, 18+ piros karikát igénylő jelenetek, a szervező (még legény vagy már nem) haverok perverzióinak kivetülése.

Bár szervezési tanácsokkal most nem áll módunkban szolgálni és nem is hisszük, hogy kellene, mert ezzel már külön internetes oldalak és buliszervező cégek foglalkoznak, de érdemes elgondolkodni, hogy kinek szól a legénybúcsú, és, hogy akinek szól, annak miről kéne szólnia.

Fentebb egy átlagos legénybúcsú mozzanatai kerültek szemezgetésre, legalábbis az akciókat mostanság jellemző pillanatok.

2011_Egyeb/0808_Legenybucsu

Kíváncsiságunk nem lankadt a felől, hogy milyen is a jó legénybúcsú? Az utca embere így vélekedik:

Attila, 25 éves férfi

„Fontos hogy kimenjünk valahova a természetbe, de a városból mindenképp. Aztán a jó legénybúcsú receptje: hétvégi-ház, sütés, főzés, ivás, csajok. Röviden és ebben a sorrendben.

Szóval reggel kimenni, napközben mehet a sütés-főzés, este pedig ivás, buli és a csajok. Fontos, hogy a vőlegény külön csajt kapjon, ami erre az estére csak az ő társaságát élvezi, és még legyen néhány, aki a barátokat szórakoztatja."

Olivér, 35 éves férfi

„ A legjobb, ha erre nem kerül sor, ugyanis barátunk papíron nőtlen marad, s tovább folytathatja a nyugodt, problémamentes, kiegyensúlyozott és szabad életet, így ezután is élvezhetjük társaságát, s nem merül alá a családi élet pöcegödrébe."

Levente, 26 éves férfi

„Nem feltétlenül muszáj megrészegedni és nőket vinni a legénybúcsúra. Véleményem szerint jobb, ha egy olyan baráti kör van a legénybúcsúban, akik tényleg valamit jelentenek a vőlegénynek és nem az a céljuk, hogy mekkora „daj-daj" lesz, hanem hogy tényleg búcsúztassák el a legényt, egy-két emlékezetes pillanattal."

Szerinted mit takar a jó legénybúcsú, hogy képzeled el a szingli élet utolsó napját? Ha voltál már olyanban, ami egy életre beleíródott az emlékezetedbe, akkor ne habozz és oszd meg egy hozzászólásban. Természetesen a helyszín és a nevek továbbra is maradjanak tabuk, nehogy váláshoz vezessen az élménybeszámoló.

Fotó: Illusztráció



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."