Színes » Érdekességek

Udvarhelyi nyitóbuli a 2011-es Félszigeten

A nulladik napon járunk, de máris udvarhelyi buli van. Nincs a helyén a Nagyszínpad, de még a kicsi sem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Felsziget2011_ElsoNap
Felsziget2011_ElsoNap
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. augusztus 25., 13:50
6 hozzászólás. 

 

 

A fesztivál nulladik napján érkeztem Vásárhelyre, illetve a Maros partjára, ami négy napig színes programoknak, tomboló koncerteknek és megszámlálhatatlan embernek lesz az otthona.

Készül itt valami. Ez már jól látható a város központjában nagy hátizsákkal bolyongó, bakancsosan sétáló fiatalokon, akik a Félszigetre vezető utat keresik.

A Maros és a holtágának találkozását átívelő hídon túl már hatalmas Tuborg Greenfest Félsziget feliratú kapu jelzi, hogy jó helyen járunk. A Félsziget hajnalán, a programok helyszíne még jelentősen a Week End területére összpontosult, ez az évek során teljesen kiküszöbölődött a pályafüggő sporteseményeket leszámítva.

Felsziget2011_ElsoNap

Hová lett a Nagyszínpad?

Itthon felületesen rápillantottam a térképre, így a helyszínen valódi meglepetés ért. Már az gyanús volt, hogy a híd előtti parkolóban nem voltak jegyárus bódék, sem beléptető kapu a hídon túl. De amikor a „digre" (a Maros kiöntését meggátoló, a bejáratnál hosszan húzódó földgát) felkapaszkodtam, akkor jött a meglepetés. A teljes terület szépen legyalulva, egy nagy térré alakítva üresen állt. A megszokott helyen nyoma sem volt az új nevén Tuborg Main Stage-nek. A továbbiakban helytelenül, de a köztudatban elterjedt Nagyszínpad néven fogom emlegetni. A karszalag beszerzése után a fesztivál megújult területét szemrevételeztem. Félsziget-fesztiválszüzeknek ez különösebb jelentőséggel nem bír, csak eleve nagyobb teret kaptak, de aki megszokta a digről való koncertnézést vagy csak az oldalából bambult, az most teljesen új infrastruktúrával szembesül. A fesztivál átalakult. Most már felesleges a digen mászkálni, cserében nem osztja meg a fesztivált és egy sokkal nagyobb teret kaptunk, ami a Sörpatika mögötti területen egészen a sátortáborba vezető útig tart. A rengeteg sörsátor és egyéb események helyszíne mellett a Nagyszínpad is itt kapott helyet. Hogy a változtatások csak a helyszínre vonatkoznak-e és hogy mennyire válnak be, hamarosan kiderül.

Felsziget2011_ElsoNap

Autós parkolás a fesztivál területén

Arra voltam kíváncsi, hogy aki autóval érkezik és itt sátorozik, az mikor viheti be és hozhatja ki az autóját. Ahány szervezőt kérdeztem, annyi változatot mondtak, annyit visoznt kihámoztam, hogy reggel hét és este tizenegy között lehet bemenni autóval. Egy belépés 15 lej, ezért parkolhatunk a sátortábor mellett kialakított parkolóban. Viszont ha kijövünk és újból be szeretnénk menni, ez újabb tizenöt lejünkbe kerül, de nem árt iparkodni, mert a parkoló helyek száma véges. Ezek nem megerősített információk, tehát legyünk leleményesek a bejutásnál.

Programfüzet

Külön meglepetés volt, hogy nulladik nap már a kezembe nyomták a térképet is tartalmazó programfüzetet. Általában ahhoz vagyunk szokva, hogy első nap érkezik késve és valamikor délután tűnik fel az egyik szervezőnek, hogy van másfél raklapnyi valami az iroda sarkában.

Másik pozitívum az udvarhelyieknek, hogy a nulladik napra egyetlen hivatalos buli volt betéve, aminek házigazdája nem más volt, mint a Jungle Clubból jól ismert hangulatfelelős Barneey. Ha túlzóan akarok fogalmazni, akkor írhatom, hogy udvarhelyi DJ nyitotta a 2011-es Félsziget fesztivált.

Eddig a nulladik napnak megfelelő hangulat volt. Ma következik a négy nap programkínálatának összehangolása és a rengeteg ismerős üdvözlése. Folytatás hamarosan.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kadocsa
2011-08-25 21:27:47
Mi a helyzet kotond, vagyis drága botika... meg kaptad a wc-t? huzd le magad.
avatar
pendre
2011-08-25 21:33:53
jó hogy nem kérnek el azért is pénzt, hogy ki gyere... elég nehéz is lenne nektek ott megrészegedve s bedrogozva elővenni azt a pénzt
avatar
Csedo
2011-08-26 07:11:50
Ha mar ugy is, csak boti szemelyevel van bajotok, miert nem irjatok emailbe neki a problematokat ?
avatar
pendre
2011-08-26 08:43:33
re:
avatar
Csedo
Ha mar ugy is, csak boti szemelyevel van bajotok, miert nem irjatok emailbe neki a problematokat ?
adjatok egy e-mail címet
avatar
blackbird
2011-08-26 09:05:03
Draga pendre es tarsai! Ugy latom, hogy mostmar barmit is ir Boti, ti ugyis megkritizaljatok. Mielott mondanatok, nem vagyok a baratja es nem is ismerem, de ez mar unalmas. Egyebkent meg, ha valaki ugy szeret bulizni, hogy leissza magat a sarga foldig, vagy belovi magat, nem sok kozotok van hozza. Persze nem azt mondom, hogy a pia meg a drog helyes, de mindenkinek a privat ugye. Majd 70 evesen visszanezhettek, hogy ti mire emlekeztek a fiatalsagotokbol. Az ugye egy picit blamas lenne, ha arra, hogy vegigkritizaltatok mindenkit, aki tudott elni.
avatar
hahaha
2011-08-26 11:38:31
Ezek a pendre felek altalaban azok a tipusu emberek akik valamit nagyon elcsesztek. Es egesz nap ott rohadnak a szobaban. Bulizni nem jarnak, se strandra se sehova. Ezert irigysegbol mindenkit jol megkritizalnak. Sajnos vannak ilyenek akik elszartak ez eletuket es csak kritizalni tudnak :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."