Színes » Érdekességek

Ismét együtt játszott a Kopó Blues Band

Későn, de jól játszottak - néhányan még most is beindulnak a klasszikusra. Egyébként majdnem húsz éve alakultak - Kopó Blues Band, reloaded.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

-gjaf2b2cLZY_TnSQAU6-CAI/AAAAAAAAM4g/clOP-bvpisk/s640
-gjaf2b2cLZY_TnSQAU6-CAI/AAAAAAAAM4g/clOP-bvpisk/s640
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 17., 13:00
0 hozzászólás. 

 

 

A csütörtöki, első ízben megszervezett Cold Rock Fest belenyúlt a Kossuth utcai éjszakába - egyvalamit itt feltétlenül jegyezzünk meg: ha hétköznapra szervezünk koncertet, tartsuk be a kezdési időpontot. S ha nem, akkor nem csodálkozzunk, hogy kevesen vannak. A megszokotthoz képest voltak azért emberek, akik nem sajnálták az estét és inkább élő rockzenét hallgatni ültek be a Fényes vendéglő nyárikertjébe, ahol bizony jól muzsikált a magyarországi vetélkedőre készülő Face Today, a Rammstein-tribute bandának számító csíki Rammbrand(t), illetve a Monyo Project is hozta kötelezőt. A Kopó Blues Band azonban csak

éjjel kettőkor lépett színpadra,

s a jól ismert klasszikus rockslágereket játszotta el, akárcsak a kilencvenes évek elején: elhangzott a Black Sabbath Paranoid-ja, a Deep Purple Smoke on the Water-je, a Led Zeppelin Rock and Roll-ja, illetve több Hobo Blues Band-feldolgozás. Úgy, ahogy majd húsz évvel ezelőtt megtanulták, persze imitt-amott vannak sajátosított részek ezekben a dalokban. De így jó, így szeretjük. S valószínű, hogy lesz még ilyen alkalom, a harmincas éveikben járó tagok még összeállnak (mint a lovak az árnyékban) s elmuzsikálgatják azokat a dalokat, amiken felnőttek.

-qd_WkR_feiY_TnSP_aImykI/AAAAAAAAM4U/rVMEix3FU_8/s640

Zenekar az általánosból

Az együttest Molnár Endre (Monyó), Széchely István és Katona László alapították az Orbán Balázs Általános Iskola nyolcadikos diákjaiként 1992 januárjában: énekesük Szabó Attila (Doki) lett, első fellépésüket jelzett év márciusában tartották a Siculus Ifjúsági házban, a Macskaméz Band előzenekaraként, erről fennmaradt egy videofelvétel a tagok akkor 13-14 évesek voltak. Később került dobos is a bandába, így kialakult a hét-nyolc évig fennálló, egész Erdélyben ismert bluesbanda: Fazakas Attila - dob, Molnár Endre - gitár, Katona László - basszusgitár, Széchely István - ritmusgitár, Szabó Attila - ének, az együttes állandó tagja lett Péter Attila gitáros is. A hatvanas évek nagy dalait, valamint saját blues- és rock and roll-szerzeményeiket játszották nagy sikerrel: díjakat nyertek diákfesztiválokon (1995), Ki mit tud?-on (1996), megjelentettek egy demókazettát 1995-ben, Magyarországon is több alkalommal koncerteztek.

-A8-6oyDwWYE_TnSP_lNWW0I/AAAAAAAAM4Y/OKKzGar3PRQ/s640

Volt néhány tagcsere is a basszusgitáros posztján, miután Katona és Péter tanulmányaik miatt elkerültek a városból: előbb Ilyés Zoltán majd Zilincky Károly lett a bőgős, aztán 1999 óta csak nagyon ritkán játszottak együtt, de volt néhány ilyen alkalom volt, például 2009-ben a Thunder Rock Club rockkarácsonyán. Monyó a saját projektjét viszi, Péter (ő a Monyo Project basszgitárosa is) és Fazakas jelenleg a Bluzers együttes tagjai.

A Cold Rock Festről készült fotógalériát ide kattintva lehet megnézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."