Színes » Érdekességek

Fogyókúra: pizza a biciklin

Izzasztó katlan, banánturmix és utolsó pillanatra hagyott tekerés. Az összevisszaság ellenére is jól állok, a számok magukért beszélnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

2012_0127_fogyas
2012_0127_fogyas
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. január 27., 16:01
2 hozzászólás. 

Nem egyszerű az élet, ha az ember oda akar figyelni arra, hogy mit eszik. Ilyenkor lesz csak igazán szembetűnő, mennyi mindent és főleg mekkora mennyiségben is fogyasztunk.

 

A hétvégén belecsöppentem egy gyerek szülinapi zsúrba.

S bár ez a gyerekekről szól, ilyenkor mi mást is tesznek a szülők, mint esznek, isznak, pletykálnak, majd újból kezdik, és esznek, csak esznek, majd isznak. Óriás szendvicsestálak, frissen kavart padlizsánkrém, töltött tojás és tortahegyek között kellet manővereznem, hogy eleget tegyek a fogyókúrás elvárásaimnak.

2012_0127_fogyas

Étlen ugyan én sem lehettem, de ilyenkor könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára. Egy harminc darabos szendvicsestálról lelegelni 4-5 szenyát nem nagy kihívás, és elenyésző mennyiség a tálhoz képest. Azonban, ha ezt magunk készítjük, és csak az a néhány szendvics kerül a tányérunkra, akkor máris láthatjuk, hogy az kétfős vacsora. Na, ugye a fél adag helyett mindjárt két teljes adag futott le, és hol van még a torta. Próbáltam tartani a mércét kisebb-nagyobb sikerekkel.

2012_0127_fogyas

Kibújt belőlem is az ördög, a pokol izzasztó katlanjában

Végül, hogy a lelkem nyugodt legyen, vendéglátó barátomnál

becsatlakoztam egy háromkörös szaunázásba.

 

Hogy az izzasztónak mekkora direkt hatása van a fogyókúrámra, azt nem tudom, mert nem méretkeztem előtte/utána.

Az viszont tuti, hogy a háromszor tizenöt perc nyolcvan fokos katlant követő hidegzuhany rendesen megdolgozta a vérkeringésem. Nem elhanyagolható a méreganyagoktól való megszabadulás és a pólusok kitisztulása sem.

 

Szészi barátom megveti az ünnepek utáni diétázást,

mivel nála az eredmény betegség és gyengélkedés lett. A megoldást más módszerben látja és egy igen érdekes elméletet fejtegetett. A hideg sörös fogyókúrát. Ugyanis olvasta valahol, hogy a hideg sör elfogyasztása után a test azt felmelegíti, és mint tudjuk, ahhoz energia kell.

Azt már ő sem tudta, hogy ki az elméletgyáros – valószínűsítem, hogy brit tudósok lehettek –, de a lényeg hogy egy adott mennyiségű hideg sör testhőmérsékletre való felmelegítése több energiát igényel, mint amennyi a bevitt sörben van. Ez a hipotézis kicsit sántít, de majd ezt is kipróbálom egyszer.

 

A heti első sportot most is a hódeszkázás jelentette.

A földön ülve valóban nem égtek úgy a zsírpárnák, ahogy kellett volna, de a pihenés is a mozgással jár.

2012_0127_fogyas

Este az izomláz mellé kegyetlen éhségérzet is csatlakozott ezt egy itthoni kotyvasztással oldottam meg. Mivel indulás előtt volt már egy kompót így maradt a banán, tej, egy kis méz és ízlés szerint fahéj összeturmixolása.

2012_0127_fogyas

Könnyed, egészséges, finom és pillanatnyilag laktató egyveleg. Még rendesen le se ért a gyomromba de, a kezemben már ott volt a telefon, hogy tárcsázzam a pizzást. Nehéz döntésnek bizonyult, de végül mégsem lett pizzarendelés.

 

Szerdán szakadt a cérna

Délután már a számban éreztem a kiszemelt pizza ízét. Gyorsan meggyőztük egymás az asszonnyal, hogy egyet letolunk felesbe. Meglett. Jól lakottan, de egy nagy adag lelkiismeret-furdalással telt el a nap többi része. Tele hassal már én is okosabb lettem, hogy mit is kellett volna tennem.

2012_0127_fogyas

Csütörtök reggel már rá sem akartam állni a mérlegre. Tudtam, hogy semmi jót nem fog mutatni. Nem a pizza nyomot sokat, hanem lelkiismeretem. Még a székelésem is gyengébb volt a szokottnál. Pszichésen kibillentem a vágásból, így büntetett a testem, mert elárultam. És igen a szerdai 81,8 helyett kerek 82 rajzolódott ki a digitális kijelzőn. Ez a nap már el volt rontva. Nem sok az a 20 deka, de ha lefele kell adni, akkor biza súlya van.

 

Önostorozás és vezekelés

Hogy a lelkemet nyugtassam este el is döntöttem, hogy gyorsan még két mozgást beiktatok a péntek reggeli méretkezésig. Igaz, ez amolyan hegy alatt abrakolás, de a lefaragott súly az mindig siker, függetlenül, hogy mikor történt.

A két tekerés meghozta az eredményt, ugyanis ez összesen 1108 Kcal elégetésére volt elég. Magam sem akartam elhinni, amikor 80,6-ot mutatott a mérleg.

Hamarosan elérem a pszichés határt, így megvan a jövő heti terv. Stabilizálni az eddigi eredményt és a lehető legjobban rátapadni a 80-as határra. Az eddig bevezetett trükkök maradnak továbbra is, most megpróbálom még szigorúbban betartani őket, és extra megszorításként az étkezésemből kizárom a kenyeret és a cukrot amennyire csak lehet.

Ezek hizlaló hatását nem hiszem, hogy kellene magyaráznom.


címkék: fogyokura fogyas

2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kópé
2012-01-27 17:14:39
kíváncsy csacsy
Egy intim kérdésem lenne, ha megsúgnád, mekkora a magasságod, akkor tisztábban látnám, hogy az a 80-82 kg amit "cipelsz" az okot ad-e arra, hogy fogyókúrázz, a képek alapján ítélve nem vagy annyira nagyon megdagadva!
avatar
boti
2012-01-27 21:57:32
A magasságom 182 cm, az ideális súlyom 76-77kg (tesztelve).

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."