Színes » Érdekességek

Székelyek indulnak a Szaharába

Udvarhelyi és keresztúri résztvevője is van a Budapestről induló Saharun Adventure off-road autóverseny és humanitárius kalandtúrának. Adakozz te is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

SaharunAdventure
SaharunAdventure
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 17., 11:35
0 hozzászólás. 

A Saharun Adventure egy Budapestről induló off-road autóverseny és humanitárius kalandtúra, amelynek célja Tunisz, ahova a résztvevők egy nyolcnapos sivatagi autózás után érnek vissza. Azért vissza, mert a túra harmadik napján, 24 órás komputat követően Tunézia fővárosába érkezik meg a 49 csapat mintegy 120 tagja, és onnan folytatja az útját Tozeur, Douz, Ksar Ghilane, El Borma, Tataouine és Monastir köztes állomásokkal.

SaharunAdventure

Az első alkalommal megrendezett futamra két Hargita megyei fiatalember is benevezett, Bálint F. Gyula és Bálint Gáspár egy Dacia Logannal vágnak neki a hazaúttal együtt 5636 kilométeres távnak. - Mivel az autó nem alkalmas off-roadozásra, a Vitéz Kürtős Team inkább a túra humanitárius részére próbál nagyobb hangsúlyt fektetni – mondta a szabadúszó formatervezőként, fotósként és autósport-újságíróként tevékenykedő Bálint F. Gyula.

Használt számítógépeket, sportruházatot és sportcipőket, valamint pénzt gyűjtenek - utóbbit szemgyógyszerek vásárlására, hiszen a Saharun idei humanitárius akciójának középpontjában a tunéziai vakok és gyengénlátók megsegítése áll. A két Budapesten élő, Székelyföldön született versenyző kapcsán Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron is gyűjtési akciókat indítottak el.

A MÜTF Oktatási Központja két asztali számítógépet és 100 euró pénzadományt ajánlott fel, míg az Udvarhelyi Fiatal Fórum – a diáktanácsokkal együttműködve – is szerepet vállalt a gyűjtésben: a tunéziai iskolák részére főként iskolaszereket és játékokat gyűjtenek a középiskolákban. A diákok figyelmét felhívják arra, hogy akár egy-egy ceruzával, füzettel, vonalzóval is lehet a rászorultakon segíteni. A középiskolák folyosóin gyűjtődobozokat szerelnek fel, ide lehet majd az adományokat elhelyezni február 20 és március 2 között. Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium diáktanácsa kapcsolódott be a humanitárius akcióba.

A csapat pénzadományokat is fogad, amelyet teljes egészében a már említett szemgyógyszerek vásárlására fordít. Ha valaki úgy gondolja, hogy segíteni tud, Székelyudvarhelyen az UFF irodájába (Kossuth utca 20.), Székelykeresztúron pedig a Vox Rádió (Szabadság tér 55.) stúdiójába viheti be az adománypénzt.

„Úgy gondoltuk, hogy a túra, illetve a hozzá kapcsolódó humanitárius akciók kapcsán itthoni cégeket is érdekelhet a megjelenési lehetőség. Nagy örömünkre szolgál, hogy a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda és a székelykeresztúri Hargita Line kábeltelevízió kiemelt támogatóként állt a csapatunk mögé" – tette hozzá Bálint Gáspár.

A Saharun Adventure 2012. március 8-án rajtol Budapestről. A rajtot megelőző napokban a Vitéz Kürtős Team még egyszer hazalátogat, elszállítani az összegyűjtött adományokat. A túrát követően az úton készült legjobb fényképekből kiállításokat tervez a csapat, ezeket a nyár folyamán nézhetik meg Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron.

A túra a csapat honlapján lesz követhető, a csapattagok rendelkezésre álló internetelérés függvényében napi beszámolókkal jelentkeznek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."