Színes » Érdekességek

Baricz: Nem vagyok aranytojást tojó tyúk

Egyelőre interjúturnéra jött Udvarhelyre Baricz Gergő, de hamarosan élőben zenél. A gyergyói énekes nem gondolja, hogy valaki meg akar belőle gazdagodni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

BariczGergo
BariczGergo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 06., 12:22
0 hozzászólás. 

Geszti Péter után az X-Faktor egyik felfedezettje, a gyergyószentmiklósi Baricz Gergő is ellátogatott Székelyudvarhelyre az április koncertturnéjuk kapcsán. Az erdélyi énekes a tehetségkutató show mentora meghívottjaként lép színpadra, ám a közönség nem playbacket kap.

BariczGergo

Fotók: Szasza

Baricz szerint óriási többletet jelent számára, hogy az X-Faktoros turnéval ellentétben most élőzenével koncerteznek. Bár a tervek szerint a Gringo Sztár zenészeivel koncertezett volna, időközben társult két gyergyói és egy budapesti fiatal tehetséggel, így gyakorlatilag saját zenekarral lép fel.

Gergő elmondta, egyetlen olyan dalt hallhat a közönség, amit a tehetségkutatón is énekelt, ám a korábbi turnén ez sem hangzott el. A repertoár nagyobbik részét saját maga által írt szerzemények teszik ki, valamint egy Leonard Cohen feldolgozást is hallhat a közönség. Az április 25-i koncert gyergyói sztárjával beszélgettünk.


Vannak székelyudvarhelyi emlékeid?

Vannak. Írtam egy darabot, aminek eleinte az volt a címe, hogy Mentális utána az lett, hogy Őrület és azt itt adtuk elő az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon, a színházban. A színjátszó körrel voltunk itt, sikert is arattunk, nagyon jól ment. Utána sétáltunk egyet a folyóparton és nagyon jól telt Udvarhelyen.


Milyen érzés, amikor felismernek az utcán? Van különbség a között, ha mondjuk Pesten, vagy itthon ismernek fel? Kellett telefonszámot cserélned?

Nem kellett telefonszámot változtatnom. A legegyszerűbb dolog az, hogy akinek megvan a száma, azt felveszem, akit nem ajánlanak be kontaktként, azt nem veszem fel.

Különbség van egy pici. Másként viszonyulok azért az itthoniakhoz, mások az emberek is. Ott nagyobb a rohanás, sokkal könnyebben elmennek az ember mellett, viszont itt a nyugalomban sokkal jobban megfigyelnek és sokkal több időd van levenni a reakciókat, hogy igenis pozitív az a kisugárzás, ami jön a másikból és szeretné, ha hozzászólnál vagy sem. Több időd van ezt felmérni. Ha ez sikerül, akkor egy köszönést vagy bólintást be tudsz vetni és ez jólesik a másiknak.


Adtál már olyan interjút, amit nagyon untál, amit nem akartál?

Volt már olyan, de ezt embere válogatja, mert mindenki számára más érdekes. Lehet, hogy azok a kérdések, amik nekem unalmasnak tűntek, egy olvasónak sokkal többet jelentettek.


Milyen érzés, hogy olyan emberekkel vagy körülvéve, aki talán belőled akarnak meggazdagodni?

Ilyen nincs. Nem is tudnának nagyon. A pénzt, amit keresek, próbálom a zenébe fektetni. Cuccokat veszek, amivel a hangzásvilágomat tudom egyre eredetibbé tenni. Erre költöm. Most egyelőre nem hinném, hogy én lennék az aranytojást tojó tyúk, aki ezt szeretné, az rossz lóra tett.


Az erdélyi turnédon nem playbackre énekelsz, hanem saját zenekart toboroztál és élőzenét hallhat a közönség. Kik játszanak a zenekarodban?

Van egyetlen egy budapesti srác, aki történetesen Kovácsovics Fruzsinának a bátyja és két gyergyói srác, Bagosi Norbinak az öccse, ő a basszusgitáros és a dobos Bartis Szilárd.


Bagosi Norbival terveztek közös produkciót?

Nem értem miért kérdezi mindenki a közös produkciókat: közös produkció Verával, közös produkció Norbival.


Mert együtt kezdtétek.

De nem közösen. Együtt mentünk a válogatóra, de pont azért indultunk külön, mert úgy gondoltuk, hogy nem passzol eléggé a stílusunk, túl dominánsak vagyunk mindketten ahhoz, hogy megférjünk egy duettben.


Tehát akkor nem?

Nem.


Itt a húsvét és közeledik a turné is, biztosan nagyon elfoglalt vagy. Hol ünnepled a húsvétot?

Otthon ünneplem. Nekem kedvenc ünnepem a húsvét.


A locsolás miatt?

Nem, hanem a szertartások miatt, amik ilyenkor zajlanak. Nagyon szeretem a nagypénteki körmenetet, imádom a kókonya szentelést (a húsvéti ételek jellegzetes régi neve - kalács, sonka, bárány, tojás, só – szerk. megj.).

Reggel korán fel kell kelni. Nem ez a legjobb dolog, de hajnalban kimész, viszed az eledelt, megszentelik, hazamész és a fehér abroszra kiteszed, anyud már megterített és akkor a finomabbnál finomabb falatokat kezded majszolni... Ennek van egy hangulata és nem tudom összehasonlítani a karácsonyi hangulattal.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."