Színes » Konyha

Márton-napi libalakoma a Hotel Küküllő éttermében

Őrizd a hagyományt, tömd meg a hasad ínyencségekkel és szórakozz: Márton napján fenséges libalakomával vár a Hotel Küküllő***!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Márton-napi libalakoma a Hotel Küküllőben
Most a liba lesz a sztár!
szerkesztoÍRTA: (X)
2012. november 06., 12:17
0 hozzászólás. 

Aki Márton napján nem eszik libát, az egész évben éhezni fog, tartja a közhiedelem. Akár babonásak vagyunk, akár nem, a Márton-naphoz fűződő eszem-iszomot kár kihagyni. Kiváló lehetőséget kínál erre a Hotel Küküllő***, ahol már 2007 óta tartják a hagyományt és november 11-én, vasárnap 18 órától egy fenséges Márton-napi libavacsorára hívják a vendégeket.

A jeles alkalomra a szálloda éttermének Séfje több fogásból – hideg előétel, leves, főétel, desszert – álló ínyenceknek szánt menüsort állított össze.

Az est kínálatában megtalálható a füstölt libamell őszi salátaágyon, libamáj zsírjában, fokhagymás tepertőkrémmel töltött rétes – mindez hideg előételként tálalva. Kísérőként 2011-es évjáratú Mustos Fehér és 2012-es Szürkebarát borokat kortyolhatunk.

A lúdgége tésztás gazdag libaleves mellé a 2012-es Rosé ajánlott. Gombával, májával töltött libacomb, fűszervajjal megspékelt héjában sült krumplival és párolt lilakáposzta áfonyaszósszal bolondítva, a gazdag főfogás, melyhez borászunk egy pohár 2009-es Kadarkát tölt.

A lakomát az erdei gyümölcsökből készült öntettel tálalt mézes sütőtökkrémes máktorta koronázza meg – hab a tortán a desszertet kísérő 2009-es Szürkebarát.

A bőséges felhozatalhoz színvonalas zenei aláfestés is társul, a hangulatfelelősök Olti Attila és Kovács Tímea.

Ugye nem akarja, hogy egész évben korogjon a gyomra? Mivel a helyek száma korlátozott, hívja most a 0726-326050-es vagy a 0730-012063-as telefonszámot, érdeklődjön és foglaljon, hogy házunkban töltse a Márton-napi libalakomát!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."