Színes » Nagyvilág

Bomba robbant a moszkvai metróban - VIDEÓ

Ma reggel két moszkvai metróállomást is bombarobbanás rázott meg, feltételezhetően öngyilkos merényletekről van szó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

metro_moszkva
metro_moszkva
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 29., 10:05
0 hozzászólás. 


Vladimir Putin orosz elnök biztos benne, hogy Aslan Maskhadov, a csecsenek vezére felelős a támadásokért, ám eközben ő elítélte a robbantásokat. Moszkva polgármestere úgy nyilatkozott, az elkövetők nagy valószínűséggel nők voltak. Az első robbanás helyi idő szerint 7:56-kor következett be a Lubianka megállóban, az előzetes számok szerint 25 halálos áldozatot követelt ez a merénylet és tízen sebesültek meg. Hivatalos források szerint az elhunytak közül 14-en tartózkodtak a metrószerelvényen, 11-en pedig a peronon. Ez a metrómegálló egyébként nagyon közel van a Kreml épületéhez.

Hírügynökségi jelentések szerint a második robbanás 8:34-kor történt a Park Kulturi megállónál, itt 12 és 18 közé teszik a halálos áldozatok számát. A sebesülteket helikopterrel mentik, Moszkva központját pedig lezárták. Szemtanúk szerint az emberek sokkos állapotban menekülnek a metróalagutakból, a robbanáskor leállt mozgólépcsők miatt pedig a tömeg lassan haladt kifele. A helyi tűzoltók jelentése szerint a robbanások következtében nem ütött ki tűzvész, a mentési munkálatok pedig jelenleg is folynak.

Orosz hatósági jelentések szerint terrorizmus vádjával folyik a nyomozás, egyes források szerint egy harmadik robbanás is tervbe volt véve, ám ezt az információt nem erősítették meg. A halottak száma még nincs pontosítva, a BBC 39 személyről beszél, míg egyesek negyven fölé becsülik az áldozatok számát.

Időközben az AFP hírügynökség jelenti, az elkövetők mindkét robbanás esetén nők voltak.

Forrás: Hotnews, Fotó: Reuters


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."