Színes » Nagyvilág

Magyarországi parlamenti választások: kevesebben szavaznak, mint négy éve

Vasárnap 6 órakor Magyarország több mint 11 ezer szavazókörzetében nyitották meg az urnákat, a részvételi arány egyelőre csökkenést mutat a négy évvel ezelőtti választásokhoz viszonyítva.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Valasztas_Fidesz
Valasztas_Fidesz
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 11., 14:49
0 hozzászólás. 


13 óráig a választásra jogosult személyek 35,88 százaléka, azaz közel 3 millió magyar állampolgár tette le voksát. A részvételi arány egy óráig Pest megyében volt a legnagyobb, 38,71 százalék, a legkisebb pedig Zala megyében, 32,58 százalék. A 2006-os parlamenti választások első fordulóján magasabb részvételi arányt regisztráltak, hiszen 13 óráig a választásra jogosultak 38,22 százaléka szavazott.

Az Országos Választási Bizottságot már több rendellenességről is értesítették. Vasárnap reggelre virradóra több óbudai szavazóhelyiség elé ismeretlen tettesek náci jelképeket festettek. A szavazás megkezdéséig ezek egy részét eltávolították, de néhány még délelőtt is látható volt. Kampánycsendsértést jegyeztek Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig választási turizmusról tettek bejelentést. Tragikus eseményről is hírt adtak: Veszprém megyei Berhida egyik szavazóhelyiségében szívinfarktust kapott egy 58 éves hölgy, akit a mentősök többször is újraélesztették a helyszínen. Majd mentőhelikopterrel a balatonfüredi szívkórházba indultak, de a beteg szállítás közben életét vesztette.

Valasztas

Tudósítások szerint már leadta voksát Orbán Viktor, Bokros Lajos, Bajnai Gordon, Schiffer András, Vona Gábor, Morvai Krisztina, Semjén Zsolt, Mesterházy Attila és Dávid Ibolya.

Fotó: Index


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."