Színes » Nagyvilág

Este hétkor záródnak az ajtók

A jogszabályok szerint este 19 órakor záródnak a szavazóhelyiségek ajtajai, de azok a voksolók akik éppen bent tartózkodnak vagy az előtérben várakoznak még bebocsátást nyernek az urnákhoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

valasztas_urna
valasztas_urna
szerkesztoÍRTA: KOZMA ZSUZSI, BUDAPEST
2010. április 11., 17:16
0 hozzászólás. 


Az eddig összesített adatok szerint 2,11 százalékkal kevesebben mentek el szavazni, mint négy éve, azaz a 2006-os magyarországi parlamenti választásokon. Ez igencsak csekélyke eltérés, azonban ennek némileg ellentmond az a tény, hogy az igazolással szavazók fogadására kijelölt szavazókörzetekben az ország több pontján is csak hosszas várakozás, sorban állás után tudták leadni szavazatukat a választók.

valasztas_urna

A helyi jegyzőknek úgy kell kialakítaniuk a szavazóköröket, hogy egybe 600-1200 választópolgár jusson- ezt egyébként jogszabály rögzíti. Emellett minden településen (és fővárosi kerületben) ki kellett jelölni egy olyan szavazókört, ahol az igazolással szavazók is voksolhatnak.

A jogszabály úgy szól, hogy a szavazatszámláló bizottság elnöke 19 órakor a szavazóhelyiséget bezárja, de azok a választópolgárok, akik a szavazóhelyiségben vagy az előterében tartózkodnak, még szavazhatnak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."