Színes » Nagyvilág

Magyarország választ – rendkívüli események

Rendkívüli eseményekből sincs hiány a magyarországi választásokon, most ezeket gyűjtöttük egy csokorba:

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Valasztas_rendkivuli_esemenyek
Valasztas_rendkivuli_esemenyek
szerkesztoÍRTA: KOZMA ZSUZSI, BUDAPEST
2010. április 11., 20:27
0 hozzászólás. 


Két halott, egy férfit pedig kórházban ápolnak

Rosszul lett egy 58 éves asszony a Veszprém megyei Berhida egyik szavazókörében, a helyszínre kiérkező mentősök többször újjáélesztették, végül a mentőhelikopterben vesztette életét. Mint kiderült, az idős asszony szívinfarktust kapott a szavazóhelyiségben. Ugyancsak Veszprém megyében, Peremartonban is rosszul lett egy 70 éves bácsi, őt szívritmuszavarral vitték kórházba.
Egy idős férfi mozgóurnát kért Somogy megyei Bábonymegyeren, ám valamivel később lánya értesítette a szavazókört, hogy meghalt az édesapja.

Nem számolhatott a képviselő

Kizártak egy képviselőt a szavazatszámláló bizottságból Pécsudvardon, ugyanis kiderült, hogy az érintett személy önkormányzati képviselő is egyben – a két tisztség nem fér meg egymás mellett. Egy választópolgár hívta fel a területi választási iroda figyelmét erre az „apróságra”. A delegált tagja a Baranya megyei közgyűlésnek, ezért a szavazóbizottság megszüntette a tagságát, és megkérték, hogy hagyja el a szavazóhelyiséget is. A képviselő elmondta: korábban már végezte párhuzamosan ezt a két feladatot, és akkor nem szúrt szemet senkinek.

Piromán szavazó Celldömölkön

Szavazólapokat akart égetni egy férfi Celldömölkön, miután kivitte azokat a szavazóhelyiségből. Hogy mi célja lehetett ezzel az akcióval, egyelőre rejtély, de a helyszínre kiérkező rendőrök nem találtak égetésre utaló nyomokat a helyszínen.

Szervezetten vitték szavazni a népet?
Szabolcs megyében az Országos Választási Bizottsághoz fordult a körzet egyik képviselőjelöltje, mivel szervezett szállítást és tiltott szavazói adatbázis használatát észlelte a térség négy településén. Állítólag autóval vitték a jónépet szavazni, amit ugye tilt a törvény. Közel a szavazókörhöz autóban ülők figyelték és írták fel, hogy kik adták már le voksaikat illetve kiket kell még az urnához „vinni”.

Csak egy szavazólapot kaptak

Vas megyében az első tizenkilenc választó csak az egyik szavazólapot vette át és töltötte ki (mindenhol kettőt adnak). A bakit úgy próbálták orvosolni, hogy személyesen keresték fel ezt a 19 embert, és újra az urnához invitálták őket.

Lezárult a 2010. évi Országgyűlési Képviselő Választás első fordulója, de bizonyára érdekesebbnél érdekesebb történetek látnak majd napvilágot a továbbiakban. Ami még ennél is fontosabb, azok az eredmények – tartsanak velünk, hogy első kézből tudják meg hogyan választott Magyarország!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."