Színes » Nagyvilág

Facebookos halállista Kolumbiában

Terjed a pánik a kolumbiai Puerto Asisban a Facebook közösségi portálon köröztetett halállisták miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 26., 08:25
7 hozzászólás. 

A hatóságok megindították a nyomozást, hogy kiderítsék, ki áll az ügy mögött - közölte a rendőrség helyi idő szerint kedden. Augusztus 15-én motorozás közben agyonlőttek két helyi fiatalt, a 16 éves Diego Ferney Jaramillót és a 17 éves Eibart Alejandro Ruiz Munozt. A gyilkosságok után két nappal megjelent egy az áldozatok nevét is feltüntető halállista a Facebookon, amely három napot adott a megnevezett 69 fiatalnak, hogy elhagyja a várost, ha kedves az élete.

A gyilkosságok pedig folytatódnak: augusztus 20-án megölték a 19 éves Norbey Alexander Vargast, társát, a támadók nyomába eredő 16 éves Juan Pablo Zambrano Anaconát pedig megsebesítették. Vargas neve is szerepelt az eredeti, 69 fős halállistán. A megnevezettek többsége 18 év alatti fiatal. Ezt követően két másik lista is felbukkant, köztük egy, amelyen 31 nő neve szerepelt.

A szülők és a tinik rettegnek, a listán szereplők közül többen el is hagyták Puerto Asist. A rendőrök először otromba tréfának, játéknak tartották a közösségi portálon közzétett felsorolást, amelynek ügyében végül nyomozást indítottak. Egyelőre nem tudni, ki állhat a dolog mögött, de az Ecuadorral határos, félreeső városban a marxista FARC gerillái és a Los Rojos (A vörösek) nevű bűnbanda is aktív.

Forrás: MTI


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
karesz888
2010-08-26 09:00:58
homokba dugott fejek vagytok UH
Ezt nem hiszem el! Ti a Kolumbiai maffiarol irtok, de szo sem esik arrol hogy mi tortenik Udvarhelyen! Ugy be vagytok szarva hogy idaig erzodik! Ajanlom Szoke Laszlo blogjat ha temat kerestek! Mi kell tortenjen hogy ti is irjatok a varosban terjedo burjanokrol!
Ez szerintetek ujsagiras?
avatar
Isty
2010-08-26 09:22:40
Egyetertek karesz888.

Uh.ro szegyelhetnetek magatokat....csak azt nem ertem mitol vagytok igy beparazavza es nem alltok Szoke Laci melle. Az egesz varos ismeri a temat es ti meg a hirado nem...erdekes.
avatar
Csedo
2010-08-26 10:46:46
Ide figyeljetek ket eszkombajn, amit szoke laci csinal az buncselekmeny , ragalmazas, Majd ha az udvarhelyi rendorseg vagy a megyei elismeri a Szoke laci altal felhozott vadakat, szerintem az UH.RO se fog kimelni senkit.
avatar
möjszömbágpulá
2010-08-26 11:28:19
CSEDEAAAAÚÚÚ a moralista.
avatar
Tappancs
2010-08-26 21:29:52
Te CSedo te barom! Tudod te mit beszelsz? Hol elsz te eszkombajn? Vagy talan te is ama diszes tarsasagba tartozol? Rendorseg meg helyi media - SAJNALATRA MELTO! :(
avatar
Isty
2010-08-26 22:41:44
Eloszor is Szoke Laci nem vadol senkit,
masodszor pedig Csedo te beteg vagy....nem reszeltezem mert nem pazarlom rad az idomet...egysejtuekre nem szoktam...
avatar
Csedo
2010-08-27 08:00:04
Sajnalom egy elfoglalt vagy es nem reszleted ,mert kivancsi lennek. Tudom hogy barom vagyok , seggfej, kover, de nem tudom, ha szoke laci megcsak nem is vadol senkit akkor mivel kene foglalkoznia az uh.ro nak, legalabb irjatok le ha jut egy kicsi idotok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."