Színes » Nagyvilág

Megvétózza schengeni csatlakozásunkat Párizs és Berlin

Nem ért egyet Franciaország és Németország azzal, hogy Románia és Bulgária márciusban csatlakozzon a schengeni övezethez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. december 22., 09:32
0 hozzászólás. 


Ez derül ki abból a levélből, amelyet a két ország belügyminisztere, Brice Hortefeux és Thomas de Maiziere intézett az Európai Bizottsághoz - a levél tartalmából a uniós végrehajtó testület egyik szóvivője közölt részleteket kedden Brüsszelben. Az aláírók egyebek között a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcban mutatkozó hiányosságokra hivatkoztak álláspontjuk indoklásakor – olvasható a manna.ro-n.

Mivel a schengeni övezet bővítéséhez a tagországok egyhangú határozatára van szükség, a német és francia ellenszavazat azt jelenti, hogy a 2007 óta uniós tag Bulgáriának és Romániának várnia kell a csatlakozással.

Az uniós tagországok a tervek szerint januárban hallgatják meg azt a szakértői jelentést, amely a bolgár és román felkészüléssel foglalkozik. Ezt követően kell dönteni a két ország csatlakozásáról. A január első napjával induló magyar EU-elnökség szeretné elérni, hogy a schengeni övezet bővítéséről márciusban döntés szülessék.

Franciaország nyáron számos cigány csoportot toloncolt vissza Romániába és Bulgáriába, és már akkor jelezte, hogy fenntartásai vannak a két ország schengeni érettségével kapcsolatban. Párizs akkor nyílt vitába is keveredett a brüsszeli bizottság egyik tagjával a romákkal szembeni bánásmód miatt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."