Színes » Nagyvilág

Székelyföldi fotósok képeit ragasztották le Budapesten

Több székelyudvarhelyi fotós képe is szerepelt az EGYÜTT-Lét kiállításon, amit az LMP bojkottált. A liberális párt a kormány ellen tiltakozott, egy képviselőjük elnézést kért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 18., 12:25
0 hozzászólás. 

Az EGYÜTT-Lét fényképészeti kiállítás legjobb alkotásait a Kossuth téren állították ki, ám a Lehet Más a Politika aktivistái szerint ezzel Orbán Viktor egy kiállításkordont vont a tér elé. Vágó Gábor választmányi szóvivő tiltakozó akciót szervezett és a kiállított fotókra fénymásolt képeket ragasztottak, amelyeken a miniszterelnök látható a 2007-es kordonbontás közben.

Szasza

A tárlaton jórészt székelyföldi alkotók munkái szerepeltek, akik nemtetszésüket fejezték ki az akció ellen. Balázs Attila székelyudvarhelyi fotóriporter elmondta, őt és több társát is nagyon zavarta az eljárás, ezért levélben kereste meg az LMP vezetőségét. Ők válaszukban a kiállítás helyszínét kifogásolták, ugyanis a Kossuth téren több szervezet is szeretne tüntetni, ám a kiállításra hivatkozva ez most nem lehetséges.

Végül Ertsey Katalin LMP-s országgyűlési képviselő blogjában kért bocsánatot a történtekért. Mint írja, nem beszélhet a párt nevében, de annak értékrendjébe nem férhet bele egy ilyen akció. „Az én személyes értékrendembe egészen biztosan nem fér bele. Ezért az érintett művészektől ezúton elnézést kérek" – tette hozzá.

Fotó: RTL Klub


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."