Színes » Nagyvilág

Őrült fesztiválokon buliznak idén is az amerikaiak

Az idei nyáron is szigetelőszalag-fesztiválon, felnőtt bébiételfaló-bajnokságon, 11 tonnás gomba ünneplésén mulathatják az időt az Egyesült Államokban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
FUENmspi

Összegyúrják a SafePacket

Szakértői csoport alakult Brüsszelben, ami az európai...
ketfejukigyo

Ez dupla rémálom

Ha félsz a kígyóktól, ezt inkább ne nézd meg. Nem...
gubancos-mokusok

Egymásba gabalyodtak a mókusok

Összegubancolódott öt kismókus farka az odúban,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 17., 08:30
0 hozzászólás. 


Időrendben az első a szigetelőszalag-fesztivál, amely e héten pénteken kezdődik és egészen vasárnapig tart. Van hagyománya, nyolc év óta rendezik meg a "világ szigszalag fővárosának" kikiáltott ohiói Avon városában. Fő látványossága a megannyi szobor és egyéb alkotás, köztük a szigszalagból "megálmodott" ruhaköltemények divatbemutatója.

Ugyenezen a héten van az országos ordítóbajnokság, ez csak egynapos, szombaton lesz. Általában tízezren sereglenek az észak-karolinai Spivey's Corner nevű településre, hogy jól kiüvöltözzék magukat. A saját torok mellett kagylóba fúvás is szerepel a versenyszámok között, továbbá bezsírozott görögdinnye megtartása. Ez azért nehéz, mert tűzoltók tömlővel próbálják kiütni a gyümölcsöt. Hogy a "népszokást" ki ötlötte ki és milyen apropó révén, nem tudni.

A texasi Luling ad otthont a négynapos dinnyeünneplésnek. A jövő hét csütörtökétől kezdődő fesztivál fő versenyszáma a dinnyemagköpő bajnokság. A világcsúcs 23 méter. Az idei az 58. esztendő, hogy megrendezik a fesztivált.

Július 9-én a georgiai Dublinban lényegében sárünnepet tartanak. A disznóhajkurászás csak bemelegítő a műugráshoz, mely sárral teli gödörbe történik és hasmánt. Az győz, akinek nagyobbat csattan a hasa. Akiknek pedig még ez sem elég, megmérkőzhetnek vécécsésze-hajításban. A program évente több mint ötezer embert vonz.

A michigani Fermontban július végén bébiételfaló bajnokságot tartanak felnőtteknek, továbbá rágógumilufi-fújást. A kaliforniai Gilroyban a hónap utolsó két napján a fokhagyma a főszereplő. Egyebek közt fokhagymás csoki, fokhagymás fagyitölcsér, fokhagymás dinnye a fesztivál sajátsága.

Augusztus első hetének végén van a Humungus Fungus Festival, azaz a Televényföldi Gombaünnep. Ennek a michigani Crystal Falls ad otthont, más település nem is tudna, ugyanis Crystal Falls mellett van a világ legnagyobb ismert gombatelepe. 148 ezer négyzetméteren terül el kicsivel a talaj felszíne alatt, tömege 11 tonnányira becsült. A tervek szerint az idén a világ legnagyobb gombás pizzáját sütik meg a fesztiválon.

Wisconsinban tehénlepényvetésben mérkőznek meg azok, akiknek ehhez van kedvük. A viadalhoz Prairie du Sac-ba kell utazni. A "diszkoszok" természetesen kellően szárazak a hajításhoz, a rekord 82 méter. A mókafesztiválok közül ez a legnépszerűbb, a tehénlepények 40 ezer embert vonzanak - a légyszámról nem is beszélve.

Forrás: MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."