Tech » Mobil

Szirénhanggal érkezik az új iPhone

Ráncfelvarrásként dobják piacra az iPhone széria legújabb modelljét, a 4S-t. Romániában késik a megjelenés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

iPhone4S
iPhone4S
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. október 05., 13:15
0 hozzászólás. 

Találgatások sora előzte meg az Apple keddi bemutatóját. A témát adta a cím, vagyis a Let's Talk iPhone, abban pedig minden elemző egyetértett, hogy új telefont jelent be Tim Cook, a cupertinoi vállalat új vezére. A kérdés csak az volt, hogy iPhone 4S, 5 vagy netán mindkettő érkezik.

iPhone4S

Ezúttal nem volt élő videós közvetítés a helyszínről, így az érdeklődők a helyszínen lévő újságírók, bloggerek szöveges közvetítéseit olvasva izgulhatták végig a bejelentést.

 

Azonban az izgalom elmaradt.

Az Apple különböző vezéregyéniségei váltották egymást a színpadon, és meséltek több mint egy órán keresztül csupa olyan dologról, amit a júniusi WWDC konferencián már hallhattunk. Néhány apró szoftveres újdonság után megkaptuk a mobil operációs rendszer, az iOS legújabb, ötös verziójának kiadási dátumát: az iOS5 október 12-én érkezikaz iPod Touch harmadik és negyedik generációjára, mindkét iPadre, illetve iPhone 3GS-re, 4-re és 4S-re.

Még további negyedóra szüttyögés után Phil Schiller, a cég egyik alelnöke lépett színre, akitől megkaphattuk az iPhone 4S-t.

 

Az új telefon bevallottan ugyanolyan, mint az előző.

Legalábbis ami a külsőt illeti, belül ugyanis történt néhány változás. Az új modell megkapta az A5 processzort, amivel kétszeres sebességet és hétszer gyorsabb grafikai feldolgozást ígérnek.

Javítottak az akkumulátor teljesítményén is, valamint egy 8 megapixeles kamerát is pakoltak az új jövevénybe. Ennek, a nagyobb felbontás mellett, egyik újdonsága a sebessége: a tervezők szerint mindössze egy másodperc alatt lőhetünk képet vele, nem kell a feldolgozásra várni.

Növelték a mobilnet sebességét is: immár 14,4 megabit az elvi letöltési határ.

 

Szirén lesz a hangvezérlés?

Egy olyan szoftveres újítást is üdvözölhetünk, amelynek leginkább az angol, német és francia anyanyelvűek örvendhetnek. Ezeken a neveken beszél ugyanis a Siri névre keresztelt személyi asszisztens. Lényege, hogy párbeszéd formájában, úgymond beszélgetve kérhetünk segítséget tőle.

A bemutatón a Kell-e ma esőkabátot vennem? kérdésre készségesen igennel válaszolt, majd megmutatta az aznapi időjárást. A szoftverben a nagy kihívás nem is a kiejtett szavak felismerése, hanem egy-egy mondat, kérdés jelentésének az értelemzése.

Kíváncsiak vagyunk, mikor utasíthatjuk majd magyarul a telefonunkat, hogy sms-ben közölje az anyukánkkal, ne aggódjon, rendben megérkeztünk Kolozsvárra, majd olvassa fel nekünk a két legfrissebb emailünket.

 

Gigabájtok duplázzák az árát

Az iPhone 4S 16 GB-os verzióját az Egyesült Államokban 199 dollárért vesztegetik kétéves szerződéssel, míg a 32 gigabájtos modell 299 dollárba, a 64 gigabájtos pedig 399-be kerül. Ugyanakkor a 8 gigabájtos iPhone 4-ért 99 dollárt kérnek, a 3GS-t pedig ezentúl ingyen adják a kétéves szerződés mellé – legalábbis a tengeren túl.

Első körben az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Angliában, Franciaországban, Németországban és Japánban lehet megvásárolni az új iPhone-t október 14-én. A második körös országokban szerepel többek között Magyarország is, ide október 28-án érkezik a telefon.

A romániai bevezetési dátum egyelőre nem ismert, az ígéretek szerint év végéig még további 70 országban lesz kapható az iPhone 4S, vélhetően országunkban is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."