Tech » Mobil

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a legmenőbb telefon 2018-ban.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...
Mobilephonesmoking

Tanulj angolul egy cigi mellett, és szokj le a bagóról

Légy okosabb a telefonodnál, és ne engedd, hogy...

PalmHero
A Palm egy régebbi modellje, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 05., 10:20
0 hozzászólás. 

Főleg üzletemberek emlékezhetnek a Palmra még az ezredforduló előttről, de ha nem vagy tisztában vele, figyelj csak, mert érdekes! A Palm nevű cég dobta ki az okostelefonod elődjét és most új darabbal áll elő.

A Palm 1000 és 5000 típusok a legismertebb, és legjobbnak tartott PDA (Personal Digital Assistent-digitális személyi asszisztens) eszközök voltak, olyannyira, hogy a Palmot a PDA szinonimájaként használták, noha akkor az Apple PDA-ái voltak a vetélytársak a piacon. Olyan funkciókat mutattak be, amelyekre a mai napig alapozzák az okostelefonokat, például a Wi-Fit vagy a vezeték nélküli töltést.

A Palmnak saját operációs rendszere is volt, a WebOS, de a cég 2014-ben megszűnt és a név, illetve a szellemi tulajdon a kínai TLC multinacionális elektronikai vállalatnál landolt, akik az utóbbi időben tévéikkel is felhívták már magukra a figyelmet, ezen a területen a piac harmadik gyártójának számítanak a Samsung és az LG mögött, olyan márkákat beelőzve, mint a Sony és a Panasonic.

A TLC az okostelefonok világában is stabil lábakon áll, Alcateleket és Android alapú Blackberryket gyárt, de 2018-ban egy különleges darabbal, az új Palm-modellel reformálnák át a piacot. Íme, egy régebbi darabjuk, amely a maga idejében szintén csúcskészüléknek számított.

Stefan Streit, a cég marketingigazgatója jelentette be egy interjúban az új eszköz érkezését, amelyet várhatóan a 2018 elején tartandó Mobil Világkongresszuson mutatnak be.

A Palm így a negyedik márkája lesz a csoportosulásnak, de Streit szerint mindegyik más közönséget céloz meg: az Alcatel a fiatalabbakat, a Blackberry az üzletembereket, míg a Palm a legkorszerűbb technológiát kereső közösséget. Streit többet nem árult a telefonról, így egyelőre nem tudni, hogy ezek Android vagy WebOS alapúak lesznek. Igaz, utóbbinak jogai már az LG kezében vannak, így elképzelhető, hogy Android operációs rendszert használnak az érkező Palmok.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."