Tech » Mobil

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a legmenőbb telefon 2018-ban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...
Mobilephonesmoking

Tanulj angolul egy cigi mellett, és szokj le a bagóról

Légy okosabb a telefonodnál, és ne engedd, hogy...

PalmHero
A Palm egy régebbi modellje, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 05., 10:20
0 hozzászólás. 

Főleg üzletemberek emlékezhetnek a Palmra még az ezredforduló előttről, de ha nem vagy tisztában vele, figyelj csak, mert érdekes! A Palm nevű cég dobta ki az okostelefonod elődjét és most új darabbal áll elő.

A Palm 1000 és 5000 típusok a legismertebb, és legjobbnak tartott PDA (Personal Digital Assistent-digitális személyi asszisztens) eszközök voltak, olyannyira, hogy a Palmot a PDA szinonimájaként használták, noha akkor az Apple PDA-ái voltak a vetélytársak a piacon. Olyan funkciókat mutattak be, amelyekre a mai napig alapozzák az okostelefonokat, például a Wi-Fit vagy a vezeték nélküli töltést.

A Palmnak saját operációs rendszere is volt, a WebOS, de a cég 2014-ben megszűnt és a név, illetve a szellemi tulajdon a kínai TLC multinacionális elektronikai vállalatnál landolt, akik az utóbbi időben tévéikkel is felhívták már magukra a figyelmet, ezen a területen a piac harmadik gyártójának számítanak a Samsung és az LG mögött, olyan márkákat beelőzve, mint a Sony és a Panasonic.

A TLC az okostelefonok világában is stabil lábakon áll, Alcateleket és Android alapú Blackberryket gyárt, de 2018-ban egy különleges darabbal, az új Palm-modellel reformálnák át a piacot. Íme, egy régebbi darabjuk, amely a maga idejében szintén csúcskészüléknek számított.

Stefan Streit, a cég marketingigazgatója jelentette be egy interjúban az új eszköz érkezését, amelyet várhatóan a 2018 elején tartandó Mobil Világkongresszuson mutatnak be.

A Palm így a negyedik márkája lesz a csoportosulásnak, de Streit szerint mindegyik más közönséget céloz meg: az Alcatel a fiatalabbakat, a Blackberry az üzletembereket, míg a Palm a legkorszerűbb technológiát kereső közösséget. Streit többet nem árult a telefonról, így egyelőre nem tudni, hogy ezek Android vagy WebOS alapúak lesznek. Igaz, utóbbinak jogai már az LG kezében vannak, így elképzelhető, hogy Android operációs rendszert használnak az érkező Palmok.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."