Tech » Szoftver

A zenénkre pályázik a Google

Az internet kiskirálya rácuppant a zenére. A zenebolt mellé saját kollekciót is tölthetünk, körülbelül 1300 albumot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Googleterkep

A róka majd elvezet, ahova szeretnéd (videó)

A Google térképszolgáltatásának közeljövőben...
ViszlatPaint1

Pá-pá Paint!

Könnyes búcsút veszünk gyerekkorunk kedvenc...
ulo

Ülő munkát végez? Szívás!

Itt egy applikáció, ami segíthet jó néhány betegség...

Ha úgy érzed, nem kapsz meg mindent a Google-től, most bővül a tárház
Ha úgy érzed, nem kapsz meg mindent a Google-től, most bővül a tárház
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. november 22., 15:12
1 hozzászólás. 

A Gugli gyakorlatilag egy „egyszerű" keresővel kezdte, aztán sorban jöttek a szolgáltatások: a Picasán tároljuk a fotóinkat, a Docs elbánik a legfontosabb irodai dokumentum formátumokkal, újabban közösségi háló is épül, és a minap elstartolt a zenebolt, a Google Music.

 

Máris veri az iTunes-t?

A kérdésre jelenleg egyértelmű nem a válasz, több okból is. A Google Music egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban érhető el, ami nagyban korlátozza a felhasználók táborát. Egy kis trükközéssel azonban bárki hozzáférhet az új zenei szolgáltatáshoz, és bár vásárolni csakis a tengeren túlról lehet, az ingyenes szolgáltatásokkal el lehet már játszadozni.

Szines_tech/gmusic2211

A Google Music azzal kíván több lenni, hogy a zeneboltból történő vásárlás mellett feltölthetjük saját zenei kollekciónkat is a Google szervereire. Ez legfeljebb húszezer szám lehet, ami átlagos méretekkel számolva is több mint 1300 album, tehát nem valószínű, hogy helyszűkében leszünk.

A lényeg ezután jön, ugyanis az összes megvásárolt és feltöltött zenék egyaránt elérhető lesz bármelyik számítógépről, valamint maximum tíz, Androidot futtató mobil eszközről is.

 

Szinkronban az erő

Mobilról bejelentkezés után azonnal hozzáférhetővé válik a teljes Google Music gyűjteményünk, így aktív internetkapcsolat mellett máris hallgathatjuk kedvenc muzsikáinkat. Természetesen az adatátvitelt korlátozhatjuk WiFi kapcsolatokra is, hogy elkerüljük a mobil adatforgalommal járó többletköltségeket.

Lehetőség van bejelölni számokat vagy akár egész albumokat offline elérésre: ez annyit tesz, hogy amint internetközelbe kerülünk, a mobilos applikáció lerántja a bejelölt darabokat készülékünkre, így akkor is hallgathatjuk a dalokat, ha már nem vagyunk az internetre csatlakozva.

 

Hamisan énekel a Google

Az elképzelés kimondottan szimpatikus, nagyon is jól jöhet a szolgáltatás olyan esetekben, ha épp elutaztunk valahova, és eszünkbe jut, hogy az otthoni gépünkön található zenéinket szeretnénk hallgatni. Nem mellesleg jónéhány ingyenes dallal is kedveskedik a Google. Amerikában.

Szines_tech/gmusic2211

Bár működésre tudjuk bírni a szolgáltatást a fentebb linkelt módszer segítségével, ez még közel sem tökéletes. Az asztali számítógépekre szánt kliensszoftver telepítője semmitmondó hibaüzenettel áll le, a mobiltelefonra telepített Google Musicban pedig csak hosszas, órákon át tartó szinkronizálás után jelennek meg az online tárolt zenék.

Az egyik alapvető tulajdonságát így már ki tudjuk használni, hiszen bármikor elérjük zenéinket. Kérdéses, hogy a hosszas szinkronizálás hosszútávon is megmarad-e, illetve, hogy a későbbi verziókban javul-e a teljesítmény.

Arra mindenesetre jó a kierőszakolt korai hozzáférés, hogy ismerkedjünk magával a rendszerrel, illetve a kezelőfelülettel, hiszen a Google politikáját ismerve nem kell sokat várnunk arra, hogy Európába is megérkezzen a legújabb zenei őrület.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hozzaszolok
2011-11-22 20:29:20
Vegre ilyen okos dolgokrol is lehet olvasni :D. Hasznos volt es sikerult a ''trukkozes'' :D

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."