Tech » Web

Fizetős Youtube jöhet

Te fizetnél havonta 30 lejt egy csomó zenéért? A Youtube-nál valami ilyesmit készülnek bevezetni hamarosan.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Fizetős YouTube
Fizetnél a Youtubeért?
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. augusztus 19., 16:40
1 hozzászólás. 

A Googlenél tudják, hogy mindenből pénzt lehet csinálni, ennek egyik újabb állomása egy új Youtube-szolgáltatás bevezetése lehet. Minden bizonnyal a videómegosztót mobil eszközön használok ismerik azt a problémát, hogy az alkalmazást nem lehet a háttérbe küldeni, sem kikapcsolni a képernyőt, amíg megy rajta egy videó.

Márpedig ez nemcsak létező probléma, de egy üzleti modell alapja is lehet. A Youtubeot egyre többen használják zenehallgatásra, és ilyenkor ez a funkció szükséges lenne. A valószínűleg Youtube Music Key néven érkező, havidíjas rendszer ezt nyújtaná a felhasználóknak, és még kicsit többet is.

Végtelen zene

Az Android Police értesülései szerint az új szolgáltatás csak zene módban is engedné a zenehallgatást, videólejátszás nélkül, ugyanakkor a világ egyik legnagyobb gyűjteményéhez biztosítana hozzáférést. Becslések szerint ez több mint húszmillió zeneszámot jelent, köztük koncertfelvételekkel, feldolgozásokkal és ritkaságokkal is.

YouTube Music Key

Ez utóbbi lenne az egyik legnagyobb előny a korlátlan zeneelérést biztosító más szolgáltatókkal szemben, mint amilyen a Spotify vagy a Romániában is elérhető Deezer. Persze a Googlenek ehhez még meg kell egyeznie a Youtubera feltöltött dalok tulajdonosaival, ami sok esetben egyszerű lesz, de a független lemezkiadók nem szimpatizálnak üzletpolitikájukkal, így ez esetben még lehetnek gondok.

30 lej fölött havonta

A kiszivárgott információk szerint a 30 napig ingyenes, majd havi 10 dollárba kerülő Youtube Music Key korlátlan és reklámmentes zenelejátszást, jó minőségű dalokat és offline lejátszást is ígér, vagyis a zenéket akár le is tölthetjük majd különböző eszközeinkre.

Az még kérdéses, hogy az előfizetők élvezhetik-e a reklámmentességet, amennyiben bármilyen Youtube videót néznek, illetve, hogy a Youtube Music Key befolyásolja-e majd valamiben az ingyenes hozzáférést. Várhatóan a Google sem hallgat már sokáig a tervezett szolgáltatásról, ami a képernyőképek szerint már nagyban készül.


címkék: youtube zene

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-10-12 04:20:27
Omen
OOPS,Bad things,bad news...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."