Tech » Web

Átalakul és nevet vált a Google

Erre most senki nem számított, még a vezérigazgató sem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

google iroda kikep
Google helyett Alphabet, azaz Ábécé lesz.
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. szeptember 22., 05:22
1 hozzászólás. 

Nem mondok nagy hülyeséget, amikor azt állítom, hogy mára szinte minden netező kötődik valamilyen szinten a Google-höz. Jelen van a mindennapi életünkben, s már-már egyfajta életérzéssé nőtte ki magát.

A Google-el először, mint egy keresőmotor találkoztunk, majd az évek során egy adag egyéb szolgáltatással bővült, ami jelentősen el is terjedt világszerte. Ilyen a Google böngészője, a Chrome is, ami mára a legnagyobb felhasználói bázisnak örvend a világon. A Google mostanra gyűjtőnévvé vált és minden termékét vele azonosítják, kivéve a YouTube-ot vagy az Androidot, amelyekért ugyan az órásvállalat felel, de mégis megőrizték „identitásukat".

Most egy ernyővállalatot hoznak létre a Google fölé, ami összefogja a Google mindenféle tevékenységét és újrastrukturálja a vállalatot. Az új cég neve az Alphabet (Abécé) lesz.

A keresőért, a térképszolgáltatásért, az alkalmazásokért, a YouTube-ért és az Androidért felelős cégek ezentúl az Alphabet leányvállalataként fognak tovább működni. A Google új vezérigazgatója Sundar Pichai, aki eddig egyre több felelősségi kört vont az irányítása alá, sem gondolta, hogy egy anyacéget hoznak létre fölé, ami majd összefogja az összes Google kezdeményezést.

Tehát az Alphabet leányvállalataként fog továbbműködni a Google, de várhatóan rövid időn belül kiválhat a YouTube-ért és az Androidért felelős részleg, illetve az egyéb projekteken dolgozó Google X is, amelyek különálló cégekként működhetnek tovább.

Az anyavállalat vezérigazgatója Larry Page, a Google egyik alapítója lett, amíg az elnök a másik Google-alapító, Sergey Brin.

 

 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2015-08-11 22:12:14
"...amelyekért ugyan az órásvállalat felel..." Óriás lesz az.

Szerintem a Skynet név sokkal menőbb lett volna...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."