Tech » Web

Július 1-től olcsóbban beszélhetünk külföldön

Az új uniós szabályoknak köszönhetően július első napjától minden mobilszolgáltatónak köteles csökkentenie az EU területén belül alkalmazott roaming tarifáit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Szines_tech
Szines_tech
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. június 30., 11:34
0 hozzászólás. 

A július 1-től életbe lépő direktíva minden mobilszolgáltatót számára felső határértéket szab az EU tagállamokban, Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinban a roaming díjaknak. A most bevezetendő szabályrendszer értelmében egy percnyi beszélgetés nem kerülhet többe, mint 0,35 euro/perc, egy perc fogadott hívásért pedig legtöbb 0,11 euro/perc díjat kérhetnek el.

A szöveges üzeneteket nem érinti a díjcsökkentés, egy SMS elküldéséért továbbra is maximum 0,11 eurót számlázhat a szolgáltató, míg ezek fogadása ingyenes. Az árak egyébként nem tartalmazzák az ÁFÁt.

A roamingot használóknak semmit sem kell tenniük, az új tarfiák automatikusan érvénybe lépnek, nem szükséges szerződést módosítani.

A most megszabott árak a maximális alkalmazható összegek, ezen kívül egyes szolgáltatók kínálatában találhatunk ezeknél kedvezményesebb roaming ajánlatokat, mint amilyen az Orange Permis de vacanță és Favourite Countries, vagy a Vodafone Țara favorită, Europa fix és Vodafone Europa opciói.

Ne feledjük, amennyiben külföldön a romániai előfizetéses vagy feltöltőkártyás szolgáltatásokat szeretnénk roaming módban használni, azt előzetesen aktiválnunk kell. Erről bővebb információt a mobilszolgáltatónk honlapján találunk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."