Tech » Web

Átöltöztetik a Gmail-t

A Google beharangozta, majd visszakongatta az új Gmailt. A harangok túl korán szóltak: a bemutató véletlenül szivárgott ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
transinow1

Üzenjük a világnak, oh yeah!

Ékes angolsággal készült szájtot indítottak,...
képernyőfotó

Van-e nálatok internet?

Mert az inkubátorházban bőven van, nem is rossz....
fotó archív

Már válthat Early Bird jegyet a 6. Digitális Székelyföld Konferenciára

Erdély legnagyobb digitális fóruma innovatív...

Szines_tech/gmail2510
Szines_tech/gmail2510
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. október 25., 11:42
0 hozzászólás. 

Nagy port kavart az interneten az a kiszivárgott videó, melyen Jason Cornwell, a Google egyik, a felhasználói élménnyel foglalkozó tervezője mutatja be az új Gmail legfontosabb tulajdonságait. Annyira azért nem új, de az extra szerkók hasznosnak tűnnek.

 

Hogy véletlen vagy szándékos a szivárgás,

az kérdéses: a videó elsőként a crlsndrsjmnz nevű YouTube felhasználó csatornáján tűnt fel, ahonnan hamarosan el is távolíttatta a Google. Azonban az internet nem olyan hely, ahonnan bármit is könnyen el lehet távolítani, és ezt a Google tudja a legjobban. Így a videó rövid idő alatt több megosztóra is felkerült.

Első ránézésre az új felületen még hangsúlyosabbá válik a háromhasábos felosztás, ami leginkább a Facebook mostani küllemére hajaz. Érdekes módon olyan tulajdonságot említenek az egyik fő újdonságként, amivel már most is rendelkezik a webes levelezőrendszer: a böngésző átméretezésekor a Gmail igazodik az ablak méretéhez, így folyamatosan szem előtt tarthatjuk a leveleinket.

További újítás, hogy átméretezhetjük a bal oldalon található chat ablakot, így eldönthetjük, hogy több címkét vagy chatpartnert szeretnénk látni.

 

Letisztult, könnyen áttekinthető külső

A dizájn a már most is elérhető Preview (Előnézet) témára alapoz. Ezen az új felületen átgondoltabban rendszerezhetjük a leveleinket, ezek sokkal inkább hasonlítanak egy beszélgetésre, mintsem különálló emailek sorozatára. A feladók, vagyis a párbeszédben résztvevők könnyebb azonosítása érdekében ezentúl az arcképeik is láthatóak lesznek.

Szines_tech/gmail2510

Nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző témákra is: ezek nagy részét felújítják, és újakat is bevezetnek. Persze mindegyiken a nagy felbontás a lényeg – az új kinézetek valóban jól mutatnak, igazán otthonossá varázsolhatják a levelezőnket.

 

A kibővített keresés

az egyik legfontosabb új szolgáltatás. A keresőmező legördíthető, és egy kattintással különböző paraméterek szerint kereshetünk, valamint ezek alapján egyből új szűrőket is létrehozhatunk, így még egyszerűbbé válik levélállományunk kezelése.

A bővített keresési opciók egyébként eddig is elérhetőek voltak, amennyiben ismertük a szükséges kifejezéseket – mostantól erre nincs szükség, hiszen a legördülő menün megtaláljuk a legfontosabbakat.

Az új felület bevezetésének pontos ideje még nem nyilvános, de a bemutató videó megléte arra enged következtetni, hogy már nem kell sokat várni az új postaládára. Az új felület valódiságát Andrea Freund, a Google egyik képviselője igazolta, akinek a CNET portálnak adott nyilatkozata szerint olyat láttunk, „amit még nem kellett volna", és arról biztosított mindenkit, hogy hamarosan több információ is érkezik az új Gmailről.

Kis Gmail-történelem

A Gmail az internetes keresőjével hódító Google egyik legismertebb és legsikeresebb terméke, a világ egyik legnépszerűbb ingyenes levelezési rendszere. A Gmailt 2004. április elsején vezették be – ekkor sokan azt hitték, hogy csak egy újabb, a cégtől megszokott áprilisi tréfáról van szó.

Bár nem vicc volt, csattanók egyre-másra kerülnek elő. A Gmail elsőként az emailkezelést forradalmasította, hiszen a szokványos, könyvtáralapú kezelés helyett címkéket használ, ami sokrétűbb rendszerezést tesz lehetővé.

Megjelenése óta a levelezőrendszerbe több újítást is bevezettek. A Gmail ezekkel, többnyelvű felületével és a több gigányi, ingyenesen biztosított tárhellyel tűnik ki a konkurensek közül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."