A Punk nem halott, csak elfelejtett feltámadni

Kampányfőnökként megbuktam. Ideje megkeresnem a kaptafám. De szeretném azt hinni, hogy Udvarhely megtanulta: a sajtó nem ver bottal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

0000000-csedo-kampanyzaro-kiki
A Punk elfelejtett feltámadni | fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: SOÓS RÓBERT
2012. június 11., 12:21
3 hozzászólás. 

Rengeteg – viccesebbnél viccesebb – találgatást olvastam és hallottam az elmúlt másfél hónapban azzal kapcsolatban, hogy miért is indult Csedő Attila független polgármesterjelöltként. Ezek közül még a szelídebb változat volt az, amely szerint Bunta Levente csele volt, hogy

kifogja a fiatalok szavazatait.

Sok ember bosszankodott, sok embertől jött nyílt vagy burkolt felkérés, hogy léptessük vissza Csedő Attilát. Pedig aki a kampány-kommunikációban kicsit is jártas, annak egyből leesett, hogy Csedő Attila nem a szavazatokért indult, pontosabban nem folytatott szavazatvadász kampányt.

Egyszer sem hangzott el, hogy „Szavazz Csedő Attilára!”. Mi csak a nagyit akartuk legyőzni, remélve, hogy a nagyiknak is volt nagyijuk, és még nem felejtették el, milyen volt, amikor

két copfba kötötte a hajukat.

És elég pofátlanok vagyunk ahhoz, hogy úgy gondoljuk, az 53,66 százalékos részvétel minket igazol.

Voltak olyan hangok is, amelyek szerint az egész nem volt más, mint az uh.ro portál marketing kampánya. Igen, számoltunk azzal, hogy lehet egy ilyen járulékos hatása Csedő Attila indításának. De nem ez volt a cél.

Mint ahogy az uh.ro portál működése sem cél önmagában, hanem egy eszköz egy kis csapat kezében arra, hogy felrázza Székelyudvarhelyt, hogy ne hagyja különböző hivatalok irodáinak perzsaszőnyegei alá söpörni a szemetet, és kinyitogasson minden szekrényajtót, még akkor is, ha tudja, az ő fejébe hullhatnak a mások által felhalmozott csontvázak.

Akkor miért indult Csedő Attila?

Mert egy nagyon kis csapat úgy gondolta, van pár ember még Székelyudvarhelyen, aki nem hajlandó bedőlni, önként és tapsikolva isteníteni a politikusokat, aki valahol a lelke legmélyén sejti, hogy a politikus is ember, csak furcsa szakmát választott.

Akinek a nagyija mintha mesélt volna arról, hogy az emberek alapvetően egyenlőnek születtek, és az egyenlő után nem az következik, hogy egyenlőbb.

Aki tudja, hogy a jó utakat, a minőségi szolgáltatást és kiszolgálást nem megérdemli, hanem jár neki, ha nem másért, akkor azért, mert jó városlakóként időben befizeti adóit és járulékait.

Aki tudja, hogy attól, hogy nincsenek falfirkák a kávéházairól híres Székelyudvarhely falain, a punk még nem halott, csak a sárga gumikacsa csókjára vár, hogy megtörjön az átok.

És ha azt kérdezitek,

hogy ez nem egy vesztes ember magyarázkodó beszéde-e, akkor azt válaszolom, hogy de igen.
Kétségtelen, hogy kampányfőnökként csúfosan megbuktam. És az is csak hónapok múlva fog kiderülni, hogy Székelyudvarhely felrázása mennyire sikerült.

De őszintén remélem, hogy Udvarhelyen mindenki megtanulta – az egyenlőbbek is –, hogy a sajtó nem ver bottal, mint ahogy azt is, hogy a kis gumikacsa hamvai örökké élni fognak az udvarhelyiek tüdejében.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szumi
2012-06-11 13:38:18
százalékok
Robi, én úgy tudom az 53,66% az a Buntára leadott szavazatok aránya, a részvételi arány az viszont jóval gyengébb volt 36,52%...vagy nem így volt?
avatar
Soós Róbert
2012-06-11 13:43:26
A szavazópolgárok 53,66 százaléka adta le voksát Székelyudvarhelyen a 21 órai urnazárásig. Forrás: szekelyhon.ro. De igazából nem számoltam meg, és most túl fáradt vagyok ahhoz, hogy utánanézzek :)
avatar
halfordkw
2012-06-11 15:35:22
khm khm
Én javasolnám, gondolkodjatok el azon, hogy indítsátok el Csedő Attilát a parlamenti választásokon is...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."