Menő embert verni fényes nappal?

Az ember kimegy Diáknapokra, picit elkezdi úgy érezni, hogy jó Székelyudvarhelyen élni. Aztán percek alatt kiverik a fejéből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Verekedő férfi - illusztráció
Illusztráció: sxc.hu/salsus
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. május 10., 09:31
13 hozzászólás. 

Teljesen átlagos napnak indult május kilencedike. Úgy tűnt, csak annyi töri meg a monotonitást, hogy a diáknapozók maffiózót játszanak a központi színpadon, de közben az igazi alvilág újból gyereket vert a nézők háta mögött.

Minden szem a Diáknapok csapatainak bemutatkozóját követte. Olyannyira, hogy csak percekkel az egyórás műsor lejárta után szólalt meg a telefonom: „Azt azért írd bele a cikkbe, hogy a tömeg háta mögött a barna úgy megütötte a fehéret, hogy beesett a padok közé".

Igazából röviddel ezelőtt már a helyszínen elmesélték, hogy mi történt. Amíg a tömeg kiválóan szórakozott a Diáknapok programján, addig szó szerint a hátuk mögött megérkezett Székelyudvarhely egyik közismert, büntetett előéletűje, aki nemes egyszerűséggel rámutatott az aktuálisan antipatikus tizenévesre, apuka pedig bemosott neki egyet.

Na jó, igazából véresre püfölte az arcát, de ki törődik a részletekkel...

A csapatbemutatkozó után oszladozott a tömeg, már csak maroknyian álldogáltak a színpad előtt értetlenkedve. Hümmögések, tétova vállvonogatások tarkították a szűkszavú beszélgetést.

A lényeg azonban hamar átjön: 2013. május kilencedikén délután három és négy óra között Székelyudvarhely központjának kellős közepén ismét megvertek egy tizenéves fiatalt.

Igazából az ügynek teljesen mindegy, hogy mi az előzménye (valljuk be, sokszor van). Igen, teljesen mindegy. Egy ilyen következmény teljességgel megengedhetetlen, és számomra még mindig felfoghatatlan.

Ahogyan a reakciók is: „Nincs mit csináljon, ha feljelenti, vége. Nincs mit tenni, tegnap elmondták a rendőrök is az előadáson" – panaszolja egy másik diák. A megvert fiatal hazamegy, lemossa az arcát, és alszik a dologra egyet.

A közismert fekete autó pedig röviddel az eset után feltűnik a helyszínen, a vezető lassan elhajt, majd rákapcsol és eltűnik. Na, meg valószínűleg röhög a markába.

Megint megcsinálta, jól megmutatta kinek a legnagyobb a farka a környéken. Igaz, most apuciéval verte a csalánt, de mit számít ez, ha ő nevet a végén. Feljelentés szinte biztosan nem lesz (bár gyakorlatilag kötelező lenne megtennie a szemtanúknak), ahogy következmény sem.

Kérdés, hogy legközelebb kire mutat rá az önjelölt kiskirály ujja.


címkék: verekedés erőszak

13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2013-05-10 11:40:12
Székelyudvarhely egyik közismert büntetett előélet
A korrupt rendőrség, a korrupt bíróság, a korrupt ügyészség teszi lehetővé, hogy megjelenhessen, teszi lehetővé, hogy nincs a városból kitiltva, teszi lehetővé, hogy nincs az emberek köréből kizárva.
A melldöngetős, öntudatos autonom udvarhelyieknek a hibájából pedig az fakad, hogy a barnákat nem verik meg soha, mert a fehérek nem fognak össze soha, hanem csak egymás ellen acsarkodnak, széthúznak, elfordulnak, vállat vonogatnak, mert egy szájhős banda, de annyira sem képesek, mint a barnák, vagy a hegyi-pásztorok.
avatar
ketarc
2013-05-10 12:58:14
Ez igaz.. De ok is csak a gyengeket verik meg ,ezert megy naluk a megfelelmites stb..
avatar
jokerke86
2013-05-10 11:41:40
Feljelentést kell tenni, a cigánynak van annyi már a doszárjában, hogy ezért lecsuknák.
avatar
Avarka
2013-05-10 14:20:45
Legyen elég
Igazából csak 50-100 ember kellene megelégelje és összefogjon, aztán kiseperni a városból ezt a cigány csőcseléket. Ha valaki egy szép nap megindul, bíztosan nagyon sokan mögéje állnak. [...] Nem kell ebbe a csendes városba se cigány se más bűnöző. Elég volt belőletek !

[Moderálva]
avatar
persze
2013-05-10 14:21:11
minden hozzaszolonak igaza van, sajna a rendorok a kezeben vannak, o meg egy ocska spicli. [...]

[Moderálva]
avatar
szasza
2013-05-10 14:21:47
Kérlek a gyilkosságra való felbujtástól, és hasonló, túlzottan agresszív megnyilvánulásoktól tartózkodjatok. Köszi!
avatar
Avarka
2013-05-10 14:31:16
szasza
Ki beszél itt gyilkosságról? Túl sok filmet nézel. A verést visszaverni, ennyiről ugatunk itt, semmi többről.
avatar
szattilasz
2013-05-10 15:56:52
Jó a cikk. Nem árt azért néha így összefoglalni a dolgokat.
Amugy meg mindjárt egymásnak ugrunk a saját mérgünkben... ....

Remélem a média támogatni fogja majd azt az embert, aki kiáll a becsületéért egyszer.


avatar
hagymási
2013-05-10 16:39:59
gyilkosság rendelésre ?
Nem kel cigányozni,általánosítani. Van rendes Ember és gazember. Menyhárt Tibi-alias-"Oroszlán" se nem barna se nem cigány, mégis jó pénzért rendelésre agyonver egy beteg idős nőt .Elvégre bátor ő, és a rendőrség falaz neki. Soha nem hallottak "oroszlánról" Porse Györgyről,Simon Károlyról,pedig ezek egy szovátai bárban együtt kötötték meg az "üzletet". Három verőlegényt küldnek egy asszonyra,akit hátból támadnak. Nagy bátorság kel hozzá. És ilyen emberektől retteg Udvarhely? Hát hol vagytok Székelyek ??? (nevek a törvényszéki dossziéból-tanúvallomásokból)
avatar
stefensoon
2013-05-10 20:46:10
Autó
A közismert fekete autó a PUI?
avatar
porse gyorgy
2013-05-11 19:54:09
Tisztelt Hagymasi Ur!!!!Nem tudom,hogy on kicsoda (de meg szeretnem tudni) es megkerem szepen csak olyat irjon rolam,amit be is tud bizonyitani! Mert tudomasom szerint NEM vettem reszt ilyen fajta "uzletbe".Es amennyiben on ilyen biztos ebben az ugyben,megkerem szepen mutassa mar meg nekem is azt a torvenyszeki dossziet!!!!Vagy leveszi a nevemet,vagy pedig becsulet sertesert jarhatjuk a torvenyszeket!!!!
avatar
felhasznalonevem
2013-05-11 22:12:31
Na itt mutatkozik, hogy mekkora Székelyek vagyunk! autonómiát Erdélynek! Becsületes polgármestert! Megbízható rendőrséget! Amíg nem fogunk össze az ilyen népek ellen addig nem is lesz SEMMINK! Az irigység a legnagyobb betegségünk, ha irigyeljük a szomszédunkat mert neki 5000 euróval drágább autója van, akkor miért nem irigyeljük a cigányokat, hogy ők mennyire összetartóak? Ez lesz ebből az országból.. Én nem vagyok cigányellenes, nem egy becsületes, magát cigánynak valló személyt ismerek és sokszor elcsodálkozom rajtuk, hogy mennyire tudják védeni egymást, és elcsodálkozok székely embereken akik egymást a sírba kívánják eszetlenül..
Ez lesz Erdélyből, a hazánkból, bűnözők és cigányok fogják uralni és félelemben tartani a Székelyt mert hagyja!
avatar
eternit
2013-05-11 23:13:32
Ha Szekelyudvarhely hösies szekely nepe nem bir megregulazni par tucat cigany bünözöt, mit akar a 20 millios romansagtol kiharcolni??

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."