Regisztrálj! Regisztrálj! Magyar-e vagy? Regisztrálj!

Mottó: Egyél tehénszart! Tízmillió légy nem tévedhet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Regisztrálj!
El ne felejts regisztrálni!
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2014. február 14., 10:40
31 hozzászólás. 

Hogy már az elején tisztázzuk, „megcsináltattam" én is a magyar állampolgárságot. Csak úgy elvből. Nem azért, mert Angliában szeretnék dolgozni, nem azért, mert Amerikába utazom, s kell a magyar útlevél, hanem csak úgy. Mert magyar vagyok.

Volt ott aztán duma, hogy a nemzet egyesítése a cél. Én is örültem, hogy vannak valakik, akik végre felvállalnak minket is, még akkor is, ha táposok.

Eltelt azóta pár év, egy árvíz is lefolyt a Dunán. Az állampolgárságnak eddig egyetlen hasznát láttam, hogy azzal dicsekedhetek, levelezek Orbán Viktorral. Az valami magyarországi celeb, büszke is magára,

minden levelére odarakja a képét, színesben.

Nálunk a faluban mindenki hallott róla, és mindenki szereti, kivéve a postásnőt, aki sehogy sem akarja megérteni, hogy miért kell egy háztartásba több levelet küldjön a Viktor, miért nem elég egy. Hiába magyarázom neki, hogy azért fontos névre szóló levelet küldeni mindenkinek, hogy ha majd egy év múlva Ponta úgy dönt, hogy munkatáborba kell küldeni az összes magyar állampolgárt, akkor a román postánál meglegyen a teljes adatbázis.

Na, de térjünk vissza újdonsült magyar testvéremre, Orbán Viktorra, akinek vannak barátai is, hisz egyedül nagyon nehéz lenne eltéríteni annyi jó magyar közpénzt. A testvérem barátai mind testvéreim, egy szép nagy magyar család vagyunk. (Szerintem ők fel is veszik a nagycsaládosoknak járó támogatást, csak nekem nem adnak semmit.) Újdonsült magyar testvéreim most zsarolnak.

Spamelve zsarolnak.

Minden lehetséges kéretlen úton-módon azt üzenik nekem, hogy illene adnom valamit, azért cserébe, hogy ők a testvéreim lettek. S ez a valami az én regisztrációm.

Kinyitom az újságot, s hát mi ömlik velem szembe? Mini-interjúk a regisztrálásról. „Ön már regisztrált?" – hangzik el minden interjúban a magasröptű kérdés, és a válasz minden egyes alkalommal határozottan pozitív, hogy az olvasó érezze, itt mindenki regisztrált már, nem lehetek én az egyetlen, aki kimaradok a jó buliból.

Az újság, amelyet megrendeltünk pár évvel ezelőtt, akkoriban teli volt meztelen csajokkal, politika abszolút nem volt benne. Aztán a csajok eltűntek belőle, és most megjelentek a villáminterjúk és a reklámok a regisztrálásról. Ez aztán a fejlődés! Természetesen, nem a szegény újságírók a hibásak ezért az ízlésficamért, ők inkább csak az áldozatai.

Fordítok egyet az újságon, a túlsó oldalon politikusok hangoztatják, hogy igenis, kell élnünk állampolgári jogainkkal, azaz irány regisztrálni. Kelemen Hunor állampolgári jogainkra hivatkozva arra ösztönöz, hogy. Toró T. találkozott nemtomkivel, s azt hangsúlyozták, hogy. Borboly Csaba a nemzetegyesítés folytatása érdekében azt tette, hogy. Mindenki regisztrált.

Felgyújtom az újságot (azzal szoktuk begyújtani a tüzet a kályhában), megnyitom a netet. Felugrik egy hatalmas, szinte lezárhatatlan ablak, megy benne a gagyi reklám, ovis szintű grafikával. Így kezdi:

„Magyarok nem csak Magyarországon élnek"

Na nehogy má', tényleg? S vajon mit akar ezzel mondani? Nem találjátok ki. Hogy regisztráljak. Nem is, egész pontosan azt, hogy regisztráljak mielőbb. Ezt ki is írja, ha véletlenül rossz lenne a hallásom.

Elmegyek a polgármesteri hivatalba földügyeket intézni. A hivatalos hirdetőn plakát, a plakáton nagybetűkkel írja, hogy „REGISZTRÁLJON". Hazamegyek, megnyitom a gmail-t, hát mi ömlik onnan is? Politikusaink sajtóközleményei, melyekben közös barátunkra, a regisztrációra hívják fel a figyelmet.

Verseny van. Pártjaink versenyeznek, hogy ki tud több embert regisztrálni, ezáltal jobban benyalni a Fidesznek. Most fog eldőlni, ki az igazi erdélyi embere a magyar kormánypártnak, kivel érdemes barátkozni. (Lehet, hogy tévedek, és nem most dől el, de ezek itt úgy nyomulnak, mintha ez a harc lenne a végső.)

Az EMN* politikai tröszt azért harcol, hogy bebizonyítsa, igenis, még mindig ő a narancssárgák legjobb erdélyi barátnője, és nem érdemes lecserélni őt egy vén, de pénzes szajhára, amelyik minden román párt ágyában megfordult már, de jobban tud regisztrálni. Az RMDSZ pedig csak regisztrál, regisztrál, faluról falura jár és regisztrál. Verseny van. Versenyezzenek! Nyírják ki egymást! Szerintem ez nekik állampolgári kötelességük. És joguk is. Élniük kell a nehezen megszerzett jogaikkal!

Hogy mi bajom a regisztrációval?

Hogy mi bajom egyáltalán a politikával, mi bajom ezzel a rendszerrel, amelyben folyton a sok nagy rossz közül a legkisebbet kell választani? Oldalakon keresztül mesélhetnék róla. Akit érdekel, elolvashatja a 2012-es választásokra készült fotóriportot, mely ma is aktuális.

Jaj, hogy ebben nincs szó a regisztrációról? Ez igaz. Akkor még nem volt ennyire divat. Akkortájt még azt hittük, a nemzetegyesítés a honosításunk önzetlen célja. Azóta változtak a dolgok. Ma mondja azt nekem valaki, hogy nem a szavazatomért kaptam magyar állampolgárságot! Hogy nem a szent regisztrációmért írt nekem Orbán Viktor levelet! Hazudja ezt valaki a szemembe!



31 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vogul
2014-02-14 11:02:50
unidentified flying object
Nem szeretnél mesterséget váltani, Ufó? Mondjuk, tankönyvírónak menni. Jó állás, úgyis minden évben más tankönyvet kell írni. Mondom ezt azért, mert unalmas már ez a neolibsi cinikus szöveg, ami ráadásul olyan Parázna Paróka-szerű. Tudod, az aki szenteltvízről ír, de mindig ott szexel, ahol a legtöbb a paparazzi.
avatar
butalevente
2014-02-14 11:16:17
UFF
Ufóka csak egy azonosítatlan repülő tárgyként próbálja tesztelni a magyarországi neolib szövegkultúrát Udvarhely békés lakóin... :) sok sikert
avatar
watson
2014-02-14 11:22:06
Drága emberek, lehet, ha nektek furcsa, hogy emberek szabadon írhatják meg véleményüket dolgokról, de ez a kutya demokrácia már csak ilyen :)

Egyébként a különböző eszmei irányzatok becézett, véletlenszerű bedobálása nem igazán tud meggyőző érv lenni részetekről, és a nevekkel való viccelődés utoljára tényleg az oviban volt vicces.
avatar
Soós Róbert
2014-02-14 11:50:17
Ufo libsi? Ez az evezred legjobb poenja. Hacsak nem lett mindenki libsi, aki picit is elgondolkozik, mielott magaba szipja a vezertol szarmazo vegytiszta ideologiat.
avatar
kovilaci
2014-02-14 18:46:55
steril
Kedves UFÓ,

szerény vélemény szerint a hablaty csekély értékű, már megbocsáss. :) Amikor erre vonatkozó véleményemet emitt meg akartam osztani nagyságoddal, az uh.ro-n a következő figyelemztetés jelent meg: "A hozzászóláshoz regisztrálnod kell!"
Bő lére eresztett ömlengésedet, amely a pucér nőket preferálja a csapból folyó regisztrációra való buzdítással szemben, buta polgárpukkasztásnak minősíteném, ha ezzel nem gázolok bele csipkefinom lelkivilágodba. Ágyő!
avatar
kovilaci
2014-02-14 20:54:22
"CSAK REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓ SZÓLHAT HOZZÁ!" - a pontosság kedvéért
avatar
Magor
2014-02-14 19:23:52
Ufó
Ez a cikk is jó a nevetésre, egy mindenbe beleszólni vágyó újságírótól. Woodstock lejárt, lehet gondolkodni s nem csak mindenben a mocskot látni s üvölteni hangosan, az bejön egy romkocsmában, cigifüstben. Ez a választás ha csak szavazatszerzésről szólna, akkor Orbánék egy öngólt rúgtak volna, de hatalmasat. Szavazni fog Erdélyből max 200 ezer emberke, nagyrésze Fideszre, bejut egy képviselő, jessz. Magyarországon, dec .5 óta tudjuk(azelőtt is), hogy megvan az a réteg, ami, aki magyarellenes, főleg határon túli magyar ellenes, na azok elmennek 600 ezren(min) bejuttatnak több embert, mert ők nem csak pártokra szavaznak, hanem egyéniben is, ezek a "képviselők" jellemzően DK-sok, ezek, meg visszavennék a jogunk . A többi baloldaliról ne is beszélve. Szóval én nem értem, hogy hol itt a szavazatszerzés??? Mitől nyerne többet velünk Orbán? Nem beszélve arról, hogy a sok 4 osztályos kettős állampolgárról, aki viszi tovább a magyarság "hírnevét" itt-ott...
Na tessék a szemed...
avatar
udvbozsi
2014-02-14 19:47:07
vélemény
Tökéletesen egyetértek Vogul-al és Magor-al! Ez a cikk a legmocskosabb és legtipikusabb udvarhelyi hozzáállás... Könnyű neked UFÓ, hogy tömbmagyarságban élsz, de szörnyű nekünk, hogy azt a magyarellenes balliberális újságírói attitűdöt próbálod meghonosítani (Parászka Borókával és bandájával), amelyet végre egy kicsit sikerült Magyarországon visszaszorítani... remélem nem Erdély fele... Tipikusan egy magyarság és nemzet ellenes írás és nem értem, hogy egyáltalán mi közöd a határon túli magyarsághoz, azon kívül, hogy ebből próbálsz bármiféle újságírói eredetieskedő tőkét kovácsolni (mert sehol máshol a labda közelébe sem kerülnél, nemhogy belerúghatnál)... Szerintem add vissza a magyar állampolgárságodat, mert méltatlan vagy rá... És nem a szólás szabadság ellen szólok, hanem az ellen, hogy nehogy már minket egy ilyen ember ilyen véleményével valaha is azonosítsanak...
avatar
jutacs
2014-02-14 21:04:39
Egy rendes családban a gyereknek lehet véleménye, hogy a szülei hogyan tartsák el a családot, de beleszólnia csak akkor van joga, ha már keresö és hozzajárul a családi kasszához, fizet a viz, villany, stbbbb. költségekbe.
A határon túli magyarság is csak egy gyermek a családban, mert egy fillérrel sem járul hozzá Magyarország fenntartásához.
Az ember a gyerekét szereti, de nehogy mar ö mondja meg, hogy mit csináljanak a szülök, hogyan osszák be a családi kasszát.
A határon túli magyarságnakl nincs erkölcsi alapja beleszólni , hogy kik és hogyan vezessék az országot.
Majd, ha oda adóznak, akkor igen!
avatar
kovilaci
2014-02-15 11:26:15
A gondolatmenet látszólag helytálló bébi, DE! Ezt az elvet követve nem szavazhatnának mindazok, akik ma Magyarországon nem fizetnek adót, sőt közpénzből fizetett segélyből élnek. Tudtommal, nincsenek kevesen. Másfelől több százezerre tehető azoknak a magyar nemzetiségűeknek a száma, akik az aktuális határokon kívül születtek, de ma Magyarországon élnek és/vagy dolgoznak. Ezeknek egy részük már Mo.-n letelepedett állampolgár, viszont sokan közülük a külhoni állampolgárság bevezetéséig csak munkavállalók voltak Mo-n, ott adóztak, de az állandó lakhelyük valamelyik utódállam területén van. Ők eddig nem szavazhattak. Ha összességében megnézed, hogy mennyit fizetnek be ingatlanadó, jövedelemadó, ÁFA stb. formájában azok, akik a mai Mo-n kívüli területekről származnak és Mo-n dolgoznak, fogyasztanak stb., akkor megdöbbenve fogod tapasztalni, hogy több a magyar költségvetés bevétele utánuk, mint amennyit visszaosztanak a határon túli területekre. Röviden: hátrább az agarakkal!
avatar
Nadragulya
2014-02-14 22:15:22
jutacs
Demokrácia: egy rendszer, amelyben két idióta bármikor leszavazhat egy zsenit.
avatar
zandirham
2014-02-14 22:15:25
Csak nyugi "jutacs", mert egy sánta másodpercig sem felejtjük el, hogy székely sz@rt@ a magyart, amely igazságot, gazságot mindig olyankor böfögi fel a nyúltagyunk amikor olyan szöveget olvasunk, mint amilyent írtál. Azt, hogy Egyed mivel lepte meg megint az UH.ro nemes olvasótáborát nem tudom, mert nem olvastam és nem is fogom. Már régóta csak hozzászólásokat olvasok.
Szóval kivel kell kezet fogni?
Laza képzavarral élve: Victor for president!!!!
avatar
jutacs
2014-02-14 22:50:49
Azt én sem bánnám, ha Orbánt örökre elvinnétek magatoknak.
Legalább egy hülyével kevesebb lenne Magyarországon.
avatar
jutacs
2014-02-15 13:24:55
Ujra elöre az agarakkal.
Akik ma Magyarországon nem fizetnek adót, hanem a többi adófizetö által befizetett pénzböl tengetik életüket, a mindenkori magyar kormánynak köszönhetik, hogy nekik nem jut kapanyél. Joguk van kérni azt a kapanyelet!
Jó részük a sajat családja és az ország javára égette el élete energiáját, és mára fizikai roncs, élete energiája átalakult mások budai villáivá, luxusautóivá, pöcs politikusok repülöutazásaivá.
Amig volt benne életerö, az ország ingyenélöi kiszívták belöle, amiböl milliárdosokká váltak, a köbányákban dolgozók verítekén tanulhattak az úrficskak pl. Oxfordban.
A mai magyar értékrend esszenciája:
Minden ember annyit ér , amennyije van!
Te mennyit nyomsz a nagy nemzeti latban?
Mennyid van? Mennyivel járulsz hozzá a nemzeti büdzséhez?
Annyi szavazatod legyen!
avatar
vogulka
2014-02-16 21:54:06
sós robi=sós perec=ufo, a gondolkodó
Hát igen. Nálatok ennyit a deontológiáról. Ha valaki nem tetszik, radír. Kádár, vagy Ceausescu szindrómátok van? Nem kell szégyellni, mások is vannak így vele. Csak akkor nem kell képmutatóskodni.
avatar
mekkmester
2014-02-18 11:04:45
Személy szerint nagyon szeretem az UFÓ írásait, mert sok jó meglátása van. Az, hogy minden írásával mégsem értek egyet, szerintem természetes. Az újságíró dolga, hogy írjon, az olvasóé pedig az, hogy szelektáljon. Van, aki a pucér nős ujságokat kedveli, és van, aki a pletykalapot.

Ami a szavazást illeti, én úgy gondolom, hogy egy olyan ország politikai elitjére szavazni (és ezáltal esetleg őket hatalomra juttatni), amelyiknek nem fizetünk adót, nem élvezzük a nugdíj-, szociális-, egészségügyi- stb rendszerét, egyenesen felelőtlenség. Vajon mi örülnénk, ha pl Ukrajnában szavaznának a román politikusokra?

Természetesen hálával tartozunk Orbánnak és társaságának a kettős állampolgárságért, de, ha már úgyis postázgat nekünk, akkor küldhetne egy olyan levelet is, amelyben simán rákérdez: Köszönöd, vagy sem? Egy ilyen kérdésre én is válaszolnék, és még postáznám is a válaszomat saját költségen.
avatar
kalman
2014-02-19 11:27:57
UFOnak
Az elmult évek egyik legjobb ujságirója ez az UFO. Mindenseggek kinyalása helyett leirja amit az emberek többsége gondol. Mi ebben a rossz? Mostanában kizárolag hirujsagiras folyik és tömegmanipuláció és semmi más. Van egy ember aki leirja ami van. Reszpect
avatar
kalman
2014-02-19 11:30:05
és
és a spemmelést tényleg büntetik állitólag és Viki képétöl már ki van a tököm utoljára Cseauseszku képét kellett ennyit nézzem csak és azt hittem töbet nem lesz olyan. Hagyjon békét az ürge és pont, esetleg akkor keressen ha sajátomra szavazhatok nem egy tápos Vikifenéknyalógató kinti politikusra vagy társaságára.
avatar
imreboy
2014-02-24 16:17:23
Barmok
Ki a tököm az az UFO-?
avatar
Lakatos
2014-02-24 19:35:06
re: Barmok
avatar
imreboy
Ki a tököm az az UFO-?

Ki vagy te here ?
avatar
imreboy
2014-02-27 12:27:20
..
Lakatos,tiéd lesz a libafos!!!
avatar
jutacs
2014-02-27 21:13:22
Orbán Viktor si poporul
Construieste viitorul
avatar
ge2499
2014-03-25 00:14:10
ajánlom a meditációt :)
na ez elég bunkóra sikerült ufókám
persze mindenkinek van véleménye, de egy újságban illene ügyelni a minőségre is
Elöször is nem kötelező felbontani a leveleket, mehet egyből a kukába
"ha majd egy év múlva Ponta úgy dönt, hogy munkatáborba kell küldeni az összes magyar állampolgárt" hmm van egy olyan érzésem, hogy komunizmusban nőttél fel, ezen idők elmultak, egy újságírónak több esze kéne legyen.
Másodszor meg a demokrácia ugy működik hogy időközönként választások vannak amikor a pártok a szavazatodat akarják, ebben semmi különös.
És igenis fontos hogy a külhoniak szavazata, ez ad politikai sulyt nekik, persze nem várom el hogy megértsd ennek fontosságát...
avatar
manci pacio
2014-03-25 10:45:35
re: ajánlom a meditációt :)
Ha nem várod el, hogy megértse a fontosságát, akkor miért is szóltál hozzá? Gondolod, hogy vannak minőségi vélemények meg nem minőségi vélemények? Aki veled egyetért (és/vagy minősítget okfejtés nélkül, mint te) az jó minőségű véleményű, aki meg nem, az rossz? A kommunizmus bukása és az újságírók IQ-jának növekedése szerinted hogy függ össze? Na, nem kérdezgetek többet, megyek meditálni.
avatar
csz
2014-03-25 12:56:42
ötödike
A választópolgárok memóriája általában igen rövid, el is felejtették már azt a bizonyos december ötödikei dátumot. Nekem nem kell sem állampolgárság, sem szavazati jog, amíg azt a népszavazást meg nem ismétlik és legalább háromnegyedes "igen" nem lesz belőle. Lehet itt nyomni az üres dumát az összetartozásról meg regisztrációról, az egész csak mézesmázas képmutatás, a nyulat december ötödikén már kiugrasztották a bokorból. Forog a gyomrom, amikor látom, hogy az akkori ellenlábasok művigyorral a képükön jönnek ide kampányolni...
avatar
ge2499
2014-03-25 14:56:59
re: re: ajánlom a meditációt :)
igen vannak minőségi vélemények meg nem minőségi vélemények
pl az is vélemény hogy a magyarokat el kellene küldeni munkatáborba, de nagyfoku bunkóságra vall és nem azért mert nem értek vele egyet.
igen a komunizmusnak erős hatása volt az emberek gondolkodására, a mai fiataloknak eszébe se jutna, hogy titkolni kéne hogy ő magyar államp., mert esetleg munkatáborba küldik és ez nem IQ kérdése
miért is szóltam hozzá?, mert nem csak az újságíró olvassa, egyébként ez nem újságírói szinvonalu írás, de lehet, hogy ez a szinvonal az uh-nál

avatar
manci pacio
Ha nem várod el, hogy megértse a fontosságát, akkor miért is szóltál hozzá? Gondolod, hogy vannak minőségi vélemények meg nem minőségi vélemények? Aki veled egyetért (és/vagy minősítget okfejtés nélkül, mint te) az jó minőségű véleményű, aki meg nem, az rossz? A kommunizmus bukása és az újságírók IQ-jának növekedése szerinted hogy függ össze? Na, nem kérdezgetek többet, megyek meditálni.
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:52:18
1.Én kérek elnézést!
Lejáratják Erdélyt a vokscsalók!

Világbotrány a voksimport Erdélyből. Lakcímkártya átvehető a választási csaláshoz vasárnap is.

A játékelméleti matematika oldaláról:

A lényeg az, hogy a 80.000 főt elég csak a legjobban billegő helyekre irányítani előre nagyüzemileg tervezett, leszervezett alapon, mert azoknál érvényesíthető a korlátozott erőforrásunk a leghatékonyabban.
Meg kell nézzük, hogy ezek közül melyeknél kell/lehet a legkisebb számú voksturistával egy-egy mandátumnyereséget elérnünk. Ezekre koncentrálva elég, ha az összes, a 106 körzetből csak ezeket nyerjük el egy kiegyenlített országos rendszerben. (A biztos nyertes és vesztes területeket nem is kell figyelembe vegyük ezen metódus szerint, sőt a billegőknél is csak a legperspektívikusabbakkal érdemes foglalkozni, amelyekben párszáz, vagy párezer szavazat is eredményt hozhat.)
Tehát csak a legbillegőbb körzetekre koncentrálva célozzuk meg a 70%-os nyerési valószínűséget (pontosabban az erőforrásaink szerint az 50%+1 fel
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:52:36
2.
(pontosabban az erőforrásaink szerint az 50%+1 felett valamit), mert ez még kellően kevés kívülről jött szavazattal is elérhető., ugyanakkor a nagyszámok törvénye alapján nekünk elég a teljes rendszerbeli nyeréshez, ha összességében 1 mandátummal lenne több, mint a riválisunknak, és ezt el tudom érni akár csak 1 jól elhelyezett vokssal is egy ideálisan kiegyenlített rendszerben.
A bizonytalansági tényezők miatt viszont kénytelen vagyok az esélyeimet javítandó az elhelyezett voksok számát növelni, és diverzifikálni. Hogy hogyan,? Hát a fentieket szem előtt tartva választom ki a potenciális körzeteket, az odairányított voksturistáim számát pedig a fentiek alapján egy modell segítségével úgy számolom ki, hogy a 80.000 voks helyét a szerint osztom ki, hogy minél több billegő körzetbe küldve 70%-os (vagy akár 60%-os, mert ahhoz kevesebb kívülről jövő voks is elég) eséllyel hasznosuljanak.
A másik megközelítés, ha a fent kiválasztott helyek közül a nyerés valószínűségét akarom növelni 75% f
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:53:52
3.
A másik megközelítés, ha a fent kiválasztott helyek közül a nyerés valószínűségét akarom növelni 75% fölé, akár 80%-ra, vagy feljebb, de akkor exponenciálisan több erőforrást kötne ez le, tehát a hasznosulásuk romlik.
A nyerő pedig egy további vegyes metódus, a kettő ötvözete.
A kérdés az, hogy a nyerési esélyeim optimalizálása esetében ezeket a változókat hogy, ill. mekkorára érdemes beállítani!
A bizonytalansági tényezők miatt, a billegő körzetek számának szűkítése mellett az egyes szavazókörzetekben fennálló esélyem százalékának javítására hajlanék, de ezt is csak maximum 70%-ig növelve, hiszen a nemelcsalt billegő körzetekben a nagyszámok törvénye miatt a nyerési esélyem anélkül is 50% (idealizált kiegyenlített, de bizonytalan kevert, el nem dönthető helyzetben is) körül vannak.
Viszont mivel a 70% relatívan sok erőforrást köt le, ezért lehet, hogy érdemes azt leengedni 60%-ra, és az így felszabaduló erőforrásaimat inkább újabb billegő körzetek eredményeinek meghekkelésére fordítan
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:56:13
4.
meghekkelésére fordítani, amelyekben még elérhetem a fentiekkel párhuzamos 60%-os nyerési valószínűséget.
A nagy számok törvénye szerinti 60%-os nyerési esélyem azt is jelenti, hogy vállalható veszteségként (nem feltétlenül) bedőlni hagyok 40% bizonytalan helyet, hiszen azokban is megmarad az 50% esélyem a nyerésre. Ez szerintem korrekten vállaható kockázati veszteség, ill. biztos döntetlen azon voksok tekintetében amellett, hogy ennek érdekében viszont jelentősen megerősítettem a befolyásolt helyeken az esélyemet. Másfélszer annyi mandátumot megszerezve ott, mint az ellenfelem (60 : 40).

Ez a játékelméleti kérdés persze részben idealizált viszonyokkal számol, és a további paramétereket nem veszi figyelembe, mint pl. a pártlistás szavazás. Azt másmódon saját hasznára már eltorzította, mondhatjuk elcsalta a rezsim.
Mindezek mellett a fenti játékelmélet alapján elkövetett választási visszaélés, vagy csalás eredményét a helyi szavazók számának növelésével lehet gyengíteni, bár a részle
avatar
Vak Ond
2014-04-02 01:57:05
5.
bár a részletezett választási visszaélés nagyon hatékony, hiszen csak a választási eredmény átbillentéséhez szükséges voksot telepít, és azt is csak oda, ahova keveset kell az eredményességhez. Ez egy parlamenti képviselői hely eléréséhez elégséges akár csak 10-100 erdélyi kisakkozott helyreküldése, amíg ez az eredmény a demokratikus ellenzék részéről átlagosan több, mint 25.000 rájukszavazót köt le, és az eredménye még akkor is bizonytalan! Tehát ez a választási csalás nagyon hatékony, hiszen akár kevesebb, mint 1%-os (telepített voks)befektetéssel nyerhet 100%-ot, azaz 1 parlamenti képviselőhelyet!
--

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."