Mi ez a nagy csend?

Körvonalazódott az új utcarész, már csak az aszfalt és az átadó hiányzik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

sikator kikep-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. szeptember 01., 13:46
1 hozzászólás. 

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy bontani kezdték a Győzelem és a Gábor Áron utcákat összekötő sikátor sarkánál található házat. Hogy az útszakaszt kellően ki tudják szélesíteni, egy lakóházat és két garázst kellett elbontani.

Visszatekintve az eddigi munkálatokra eléggé nyögvenyelősen haladtak ezzel a körülbelül negyven méteres szakasszal. A novemberi bontáskor csak a házat tüntették el, a két garázs lebontásának csak idén június végén sikerült nekifogni. Közben a forgalom önkényesen használatba vette a rövidítőt, így gyalogosok, kerékpárosok és autósok is sajátos értelmezésben használták az útkereszteződést.

A „rombolást" augusztus 11-én fejezték be, aztán megkezdődtek a földalatti és földfelszíni munkálatok, amelyek valami oknál fogva egészen mostanig elhúzódtak. Ahogy mi láttuk, nem nagyon tették tönkre magukat az itt dolgozók, s a csákány nyele fölött sem kaptak össze.

A héten többször is arra jártunk, de semmilyen munka nem történt a helyszínen, sőt munkásokat sem láttunk. A lakók eddig a munkagépek zajára panaszkodhattak, úgy néz ki, hogy ez a probléma megoldódni látszik.

Az autósok, biciklisek és gyalogosok ismét visszafoglalták az utat, és egyelőre a port kavarják fel az aszfaltozatlan szakaszon.

Kedden egy rövid időre megjelentek a Viaduct kft munkatársai, akik valamiféle terepszemlét tarthattak – igaz, eddig is ők dolgoztak itt, tehát nem ismeretlen a terep –, így feltehetően hamarosan az aszfaltréteg is lekerül, és lassan át is lehet adni a majdnem egy éve készülő, negyven méteres útszakaszt.

Már mi is unjuk a port, az időnként felzendülő légkalapács és egyéb munkagép zaját, akárcsak a környéken lakók. Szurkolunk, hogy az alig 40 méteres rész mihamarabb meglegyen, és csak reméljük, ha már az augusztusi határidőt nem sikerült tartani, nem az a cél, hogy ez a komoly infrastruktúra-fejlesztés kitartson egészen a kampányig.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kicsimozes
2015-09-01 16:26:44
A lenyeg a felvonulas a latszat es a penz mosas jelei ugyanugy mu t a korforgalmak
Mas megyebol erkezett cegek kaptak meg a licit alapjan
Pedig a helybeli cegek olcsobban is megtudttak volna csinalni
De jobb ha a penz mas megyebe kerul mindenki tudja csak senki nem mondja

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."