Határozott vagyok! Vagy nem?

Éljen A Szövetség! Bocsi, A Koalíció! Nem is, Az Unió! A Közreműködés! A Frigy! A Dacszövetség! A Cimboraság! A Minekisnevezzem!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

hatarozottvagyok03
A szövetség, azaz A Koalíció, kép: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. május 20., 12:02
0 hozzászólás. 

A Magyar Szinonima Kéziszótár segítségével próbálok ötleteket adni az MPP-EMNP egymásra talált csapatának, hogyan is nevezzék el egymásra találásukat. A fentiek zöme a szövetség szó szinonimája. Sajnos, a koalíció szót nem találtam meg e szótárban.

Mai anyagunk nem több, mint puszta kekeckedés, szerencsére nem történt semmi tragikus, semmi törvénytelen, csak A Szövetség változtatta meg nevét A Koalícióra, jócskán benne a kampányban, miután már kinyomtak egy adag plakátot és az újságban elkezdték nyomatni a polgármesterjelöltjüket a régi névvel.

Mivel én még soha életemben nem láttam ilyet, hogy valaki a kampány teljében kicserélje a már félig bejáratott nevét, megpróbálok utánajárni, miért is van ez. Sajnos, úgy érzem, az igazi okot nem sikerül megtudni, mindenki falaz. Több embert is megkérdezek, a kampányfőnök irányít a frontemberekhez, azok hivatkoznak a kampányfőnökre, végül Hajdó Csaba, A Szövetség, azaz akarom mondani A Koalíció listavezetője nyilatkozik, ő is enyhén megkerülve a témát.

hatarozottvagyok02

Hajdó elmondja, számára a tartalom a fontos, nem a forma. Arra koncentrál, hogy milyen üzenetet próbálnak a városlakók irányába eljuttatni, míg a koalíció elnevezése csak formaság. Ő ezért nem is foglalkozott a névadás dolgával, a kollégáira bízta, és mivel a többség a koalíció szó mellett döntött, elfogadta döntésüket.

Megkérdezem tőle, ha két udvarhelyi beszélgetni szeretne a két párt összefogásáról, akkor szerinte milyen szóval hivatkoznak erre az összefogásra? Válasza: valószínűnek tartja, hogy az „összefogás" szót használnák. Azt is megkérdem, milyen név fog szerepelni a szavazólapokon, válasza: „alianța electorală".

Hajdó elismeri, talán kicsit későn pörgött be a dolog náluk. Ők úgy érezték, hogy a kampány elején történt a névváltás, nem pedig a közepén, de ha mások úgy látják, bizonyára úgy is van. Eddig tart Hajdó véleménye, innen már az enyém jön.

hatarozottvagyok01

Míg máshol a világon úgy tartják, a kampány urnazáráskor kezdődik és 4 évet tart, itt Udvarhelyen még az utolsó egy hónapban is lazán kezelik a dolgot. A jobboldal utolsó pillanatban fog össze és kampány egyharmadánál nevet változtat, miközben azon gondolkodik, hogy a tartalmat hogyan is juttassa el a néphez; a hatalmon lévő párt emberei hanganyagokat szivárogtatnak ki és teljes szervezetlenségről tesznek tanúbizonyságot; a volt polgármester hátat fordít pártjának, nevet változtat és négy év vadászat után azt a látszatot kelti, mintha-mintha négyévente egy hónapot képes lenne dolgozni.

Ha ezek kampányban is ilyen mulyák, mi lesz velünk a következő négy évben, amikor pihenni fogják majd a kampány fáradalmait?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."