Válságszalvéta: aranyos, de nem dörzsöl

Béütött a kríza a budiba, feljött a sérvécélédékriző napja! – rikkantotta a kisebbik srácom, s már vonult is, hóna alatt a válságcsomaggal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

szalveta2010
szalveta2010
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. október 20., 13:02
1 hozzászólás. 

Aranyozott szegélyű, fehér, nyomott mintás felületen kéknefelejcs - a szegletekben csokorban, közepén szálában. Válságszalvéta, hogy ne felejtsük: krízis volt, van, lesz.

szalveta2010

Fotó: Lázár Emese

Téved, aki azt feltételezi, hogy a fentebb bemutatott válságtermék csak a cikk kedvéért kiötölt, saját találmány. A leleményes kereskedők által negyedkilós csomagolásban piacra dobott válságszalvéta igenis létezik. Olyannyira valóságos, hogy potom 2,50 lejért bárki megveheti.

A válságos idők ihlette és cseles kereskedők által kínált portékára minap bukkantam rá a Tábor lakótelepi Horizont üzletben.

Éppen a havi pénzedike előtti anyagi krízistől sújtottan próbáltam kiköbözni, hogyan lehetne megúszni a klasszikus, de kényelmetlen van kölcsön 10 lejed? kérdést, amikor a pénztár mögötti leszállított árukkal teli kosárban megakadt a szemem a puritán nejlonzacskón. És benne rejtőzött a Şerveţele de Criză nevezetű portéka.

szalveta2010

Mégis van Isten felkiáltással dobtam a kosaramba egy csomagot a nem mindennapi válságcuccból.

Srácok, hoztam krízisszalvétát! – harangoztam be a zsákmányt kamasz fiaimnak, akik vigyorogva vették tudomásul, hogy immár szalvétából is van új a válságos mindennapjainkat beragyogó Nap alatt. Gyorsan meg is állapították, hogy a csomagoláson a címke már kész krízis egy jobb ízlésű embernek.

Jó ronda és gagyi – fintorogtak, s hasonlóképp nyilatkoztak a szalvéta aranyozott szegélyzetről és kéknefelejcses mintájáról is.

Ja, hát annyit futva is megér – nyugtázták a mindössze 2,50 lejes válság-árat, s gyorsan kijelentették, ne vegyem sértésnek, de egyáltalán nem ragaszkodnak ahhoz, hogy egy holmi aranyozott krízispapírba csomagoljam a tízóraijukat.

Ez teljesen átlátszó. Jó lesz nekünk a válságmentes, de legalább kétrétegű kockás is – kajánkodtak.

Aztán elkezdődött az ötletbörze, hogy mikor és milyen céllal fogjuk használni a sérvécélédékrizát? Mert ugye, egy válságszalvéta, még ha látszatra semmiben nem különbözik, mégsem azonos a közönséges rokonával. Használati utasítás a csomagoláson nem lévén, eldöntöttük: a szerzeményt csakis a kritikus helyzetekben fogyasztjuk.

Például belecsomagoljuk a holnaptól zsíroskenyér bejelentés előtt elfogyasztott utolsó szelet szalámi héját vagy a holnapi menü köménymagleves kijelentést megelőző csirkepaprikásból az utolsó lerágott csirkecsontot.

szalveta2010

Abban is megegyeztünk, hogy a szerzeményből elteszünk egyet emlékbe, hadd ne felejtsük a válság után eljövendő szép és bőséges korban sem, hogy volt idő, amikor még a szalvéta is válcságos volt.

Tény, hogy a krízaszervét több hétig megbontatlanul hevert a kamra polcán, ám pár napja egy igen prózai dolognak köszönhetően végre értelmet nyert léte.

Béütött a kríza a budiba, feljött a sérvécélédékriző napja! – rikkantotta a kisebbik srácom, s már vonult is diadalmasan, hóna alatt a válságcsomaggal a mellékhelyiségbe.

Lehet, hogy a gyártók nem ezt a dicső véget szánták az aranyozott portékának, és a recsegős nejlontasakban szorosan egymáshoz préselt, diszkrét kéknefelejcses bájú Şerveţele de Criză is arról álmodott, hogy fiatal és csábos hölgyek vörösen égő, rúzsfoltos ajka pecsételi meg sorsát, nem pedig egy kamasz szőrös feneke lesz a vég.

Tetszik, vagy nem tetszik, kríza van, s ebben a szar világban teljesen természetes, ha a válságszalvéta, legyen bár aranyozott szélű, a klotyóban tölti be küldetését.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
trabant
2011-10-20 15:41:58
Köszönjük Emese!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."