Itthon » Közélet

Megvitathatod a fejlesztési stratégiát

Szerda délig lehet leadni a nagy port kavart Székelyudvarhely Fenntartható Fejlesztési Stratégiája kapcsán megfogalmazódó észrevételeket. Egytől konzultációt is tartanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bárki elmondhatja véleményét a tervekkel kapcsolatban. Illusztráció
Bárki elmondhatja véleményét a tervekkel kapcsolatban. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. május 17., 14:46
0 hozzászólás. 

A volt Stúdio mozi termébe, a Székelyföldi Filharmónia koncerttermébe (II. Rákóczi Ferenc utca 5. szám) hívják mindazokat, akiket foglalkoztat a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal fejlesztési és beruházási igazgatósága által közvitára bocsátott stratégia. A szóban forgó tervezet nyilvános konzultációját május 18-án, szerdán déli egykor tartják, és minden érdeklődő számára nyitott.

A mostanában sokat vitatott stratégia a 2015-2020-as időszakra határozza meg a város fejlesztésének irányelveit. A 2001/215-ös, a helyi önkormányzatok működését szabályozó törvény előírásai értelmében a települések gazdasági, szociális és környezeti jellegű fejlesztési stratégiáit a helyi önkormányzatok hagyják jóvá.

A 2016-2020-as időszakban a városi önkormányzat a kormányzati és európai uniós vissza nem térítendő támogatások igénybevételével szeretné megvalósítani a Fenntartható Fejlesztési Stratégia portfóliójában összegzett fejlesztési elképzeléseket - írják a polgármesteri hivatal közleményében.

Az eddig beérkezett javaslatokat és igényeket a Regional Consulting & Management Rt. munkatársai beépítették a stratégiába. A további hozzászólásokat, véleményeket a polgármesteri hivatal titkárságára (Városháza tér 5. szám, Székelyudvarhely) május 18-án 12 óráig lehet leadni, iktatott és aláírt levél formájában, a javaslatot megfogalmazó személy elérhetőségeivel vagy a varoshaza@varoshaza.ro e-mail címre.

A stratégiát az elmúlt hetekben többször is bírálták, a székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő-testület a legutóbbi tanácsülésen nem is fogadta el azt, átgondolatlannak minősítve a benne foglalt terveket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."