Te miért gyűlölöd a szomszédod?

Több típusú szomszédról beszélhetünk, akik néha napján rájárnak az ember idegrendszerére. Ezekből a legidegesítőbbeket összegyűjtöttük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

szomszed2610
szomszed2610
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 26., 10:12
1 hozzászólás. 

Aktív környéken élek és ez nem azt jelenti, hogy mindenki sportol a lakónegyedben, de mindenkinek megvannak a néha-néha idegesítővé váló szokásai, hobbijai. Vasárnap délután fúrja valami az oldalam,

pontosabban a dobhártyám.

 

A kedvencem, aki nem feltétlenül mellettünk foglalt helyet a nyolcvanas évek közepén, de a másik lépcsőház lelkes lakója – lelkesen fúr-farag, barkácsol és minden olyan tevékenységet elvégez, lehetőleg pihenő időben – ő így lazul –, ami zajjal, porral és felháborodással jár.

szomszed2610

Szeret például falat fúrni vasárnap este, szeget beverni szombat délután vagy egyszerűen kopácsolni a nap bármelyik szakában, a lényeg, hogy ez neki kikapcsolódás. Na de nekem?

A felsőbb emeleteken lakókra jellemző a rongyrázás és nem feltétlenül az átvitt értelemre kell gondolni, habár az is benne van.

Arról az emberről van szó, aki behunyt szemmel rázza rád a mocskát, még ha kenyérmorzsáról van szó, akkor is. Ha ezt a típust nemekre kellene osztani, akkor a rongyrázó nő férfi megfelelője lenne a csikkpöccintő, aki fittyet, na meg

cigarettát hány ki az ablakon.

 

A szomszéd az udvaron is szomszéd és autója is van – az ékszert, a kicsikéjét pedig világra szólóan próbálja ki.

A lényeg a feltűnésen van, valamint azon, hogy a leszakadt kipufogó torzította hang mennyire tudja megrezegtetni az ablakokat. Biztosan ebben mérik a rátermettséget szerintünk pedig csak a szar vas bőgését.

Az egyik legkedvesebb szomszédom volt, szerencsére már nincs köztünk, akarom mondani, nem lakik a környéken a zenészpalánta. Nem fuvolázott, hanem zongorázott, de azt mindig este és/vagy a délutáni alvásra legalkalmasabb időben.

Voltak olyan tételei, amiket az előadás előtt néhány nappal kotta nélkül tudtam fütyölni, sőt már azt is éreztem, hogy hol rontotta el, ha éppen gyakorolt. Ez még a jobbik eset, hiszen ha mondjuk egy kezdő DJ szárnypróbálgatásait kellene teljes hangerőn kibírni, akkor az igazi megpróbáltatás lenne.

 

Az állat barátja,

aki vette a fáradtságot és kutyáját otthon hagyja egyedül, amíg az véresre kaparja az ajtót, miközben hangos csaholással pengeti a szomszédok idegeit.

Ha netalántán a fentebb felsoroltak egyetlen lépcsőházra korlátozódnak és neked pont ott van a lakhelyed, akkor őszinte részvétem.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2011-10-26 17:17:15
feredés
A panelprolik fele csak vasárnap délelőtt, templomba menet előtt tisztálkodik, többek között ezért kell a másik felének saját kazánt szerelnie. Rém idegesítő szokás.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."