A romló város: az elárasztott Szent János utca

Nem szűntek meg a bajok az aszfalttal a Szent János utcában. Múlt héten egy felhőszakadás nyomán vízben úszott az egész utca. Miért?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

szentjanos1
szentjanos1
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. június 05., 12:02
2 hozzászólás. 

A tavaly leaszfaltozott Szent János utcában még mindig nincsen minden rendben. Az aszfaltozás óta eltelt majd egy évnyi időszakban előfordult, hogy víz öntött el néhány pincét. Múlt héten szerdán egy felhőszakadás nyomán hömpölygött a víz az utcán, de pincék is teltek meg, szivattyúzni kellett a vizet. A lakók bosszankodtak, hiszen tavaly az utca teljes feljavításánál azt remélték, hogy az ilyen jellegű gondjaik megszűntek mindörökre. Sajnos nem így történt.

Az ilyen és hasonló esetek arra világítanak rá, hogy az utóbbi években a város infrastruktúrájában elvégzett javítások nem feltétlenül érték el céljukat vagy csak valamennyire.

Ez egy olyan probléma, ami nemcsak a lakóknak, hanem nekünk is problémát okoz – közölte megkeresésünkre Ülkei Erika, az ivóvíz-szolgáltató Aqua Nova Hargita marketing-igazgatója. Mint mondta, a Csalókáról lefolyó csapadék évek óta a Szent János utcán talál utat magának, de ez a víztisztítónál is gondot okoz, emiatt „hadi készültségben" vannak, amikor egy-egy nagyobb esőzés rázúdul a város jelzett részére.

szentjanosutca2

Tulajdonképpen az elvezetést kell valamilyen módon megoldani, s ennek ügyében kedden délelőtt egy találkozó is volt a vízszolgáltató és a polgármesteri hivatal szakemberei között.

A problémát szerintük az okozza, hogy a Csalóka-tető és a környékbeli területek beépültek az utóbbi évtizedekben, s ez azzal is járt, hogy az azelőtt meglevő sáncok, árkok, természetes vízlevezetők egy része megszűnt. A tavalyi aszfaltozás lendített egyet előre a dolgon, hiszen új esővíz-elvezető csatorna is készült, de sajnos a jelek szerint ez sem volt elégséges. „A probléma nem olyan súlyos, mint régebben volt, de most is létezik és meg kell oldani" – summázott Ülkei Erika.

Egyelőre marad tehát ez a helyzet – ha jön egy felhőszakadás, akkor a Szent János utca lakói ráncolhatják a homlokukat. S csak reménykedhetnek abban, hogy egyszer megoldódik ez a problémájuk is.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-06-05 18:46:49
József A utca: felújítva 2010-ben, most az aszfalt feltörve - vizesek
Domb utca: felújítva 2011-ben, most az aszfalt feltörve - gázosok
Kuvar utca: felújítva 2011-ben, most az aszfalt feltörve - vizesek
és sorolni lehetne a sok újraaszfaltozott, majd feltört és MEGGÁNYOLT utcát a városban.

Nem értem, miért van ez így? Akkor miért kellett megcsinálni és avatni, ha most is mesterséges gödrök vannak?
avatar
Fles
2012-06-07 10:38:22
Egyszeru a magyarazat: mert az egesz utca javitas csak "ganyolas" mocskolas szakemberek nelkul.Inkabb ne mennyunk most bele, hogy ki csinalta es mennyibe kerult...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."