Országos » Gazdaság

Felmérik a mezőgazdaság állapotát

December másodikától január végéig tart az országos mezőgazdasági összeírás – az uniós előrások szerint végzett számbavétel a jövőbeni támogatások nagysága miatt fontos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 04., 15:00
0 hozzászólás. 

Több mint 650 kérdezőbiztos több mint 100 ezer háztartást fog felkeresni azért, hogy az összeírás elkészültével az ország és az Európai Unió egy teljes képet kapjon Románia mezőgazdaságának jelenlegi állapotáról. Török Jenő, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője honlapunk megkeresésére elmondta, hogy az összeírásnak semmi köze nincs a gazdálkodók adózásához, az adatokat bizalmasan kezelik: nem a tulajdonban, hanem a használatban levő földeket és állatokat veszik számba, illetve a technológiákra, gépparkra, földművelési és állattenyésztési technikákra kíváncsiak.

Az igazgató szerint mindez azért fontos, mert az unió ezen adatok alapján alakítja ki mezőgazdasági támogatási rendszerét a következő évtizedre. A kérdezőbiztosok igazolvánnyal érkeznek majd, a cél az, hogy minél reálisabb adatokat közöljenek velük a gazdálkodók. „Annak idején, a kollektivizáláskor hazudni kellett, de most nem látom ennek értelmét, azt javasolom, hogy reális képet adjanak" – közölte Török.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."