Országos » Gazdaság

Magyarország mégis velünk van

A magyar belügyminisztérium sajtóirodája cáfolja, hogy Pintér Sándor tárcavezető interjút adott volna Románia és Bulgária schengeni csatlakozásával kapcsolatban a DPA német hírügynökségnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 07., 09:05
1 hozzászólás. 


A DPA közleménye szerint a belügyminiszter úgy nyilatkozott: Románia és Bulgária schengeni csatlakozása március helyett legfennebb októberben esedékes, addig a két országnak teljesítenie kell egy sor követelményt – írja a manna.ro.

A magyar belügyminisztériumi szóvivő szerint a budapesti Intercontinental szállodában tartott tegnapi sajtótájékoztatón brüsszeli újságírók megkérdezték Pintér Sándor véleményét a kérdésről. A miniszter válasza szerint hazája tisztában van Franciaország és Németország kételyeivel, ám szeretné, ha Magyarország EU-elnöksége alatt megvalósulhatna a két kelet-európai ország schengeni csatlakozása.

Korodi Attila, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke szintén azt állítja, hogy félreértelmezték Pintér Sándor szavait. Elmondása szerint a magyar belügyminiszter nem Románia és Bulgária csatlakozásának elhalasztásáról beszélt, hanem több lehetséges forgatókönyvet ismertetett a két ország jövőjéről.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-01-07 09:31:04
mossak a kezeiket

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."