Gazdaság » Pénz

A vállalkozó, aki profin sír

Tehetséges, sikeres vállalkozó padlót fog, és ötletet kunyerál. Hat felvonásos dráma az üzleti életből. Írd meg a végét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Sír a vállalkozó
Segítsek vagy ne segítsek?
szerkesztoÍRTA: FARKAS LEVENTE | MARKETINGISKOLA.RO
2012. július 17., 11:45
6 hozzászólás. 

Szociális és személyes szempontok (rászorultság, tehetség, szimpátia) gazdaságivá számíthatóak át egy-egy üzleti döntésnél, sőt azonnali profit helyett jövedelmező befektetésnek bizonyulhatnak. De meddig?

I. Felvonás

2008-ban megkeres, hogy gondban van a vállalkozása, és „kellene valami marketing."

Ebéd közben kiderült: éppen csak hogy fizetni tudja a számláit, nemhogy az akkori – 600 eurós – tanácsadói napidíjat.

Munkám volt bőven, figyelnem kellett, nehogy padlót fogjon egyetlen vállalt ügyfelem sem (keményen ártana a vállalkozói hírnevemnek). Nem vállaltam.

Sír, hogy a legnagyobb slamasztikában lévő vállalkozók nem kapnak segítséget. Profin sír.

Rászánok pár órát, de egy vasat sem veszek el. (Előkészítem a terepet, ha csődbe menne a cég, akkor megvédhessem magam: „Csupán beszélgettem vele, nem volt semmilyen konzultáció...". Magyarán letagadhatom.)

Pár óra, pár nézőpont, pár kidolgozott program, hogy hogyan és merre kellene menni, majd mindenki megy dolgára.

II. Felvonás

Kevesebb, mint hat hónap után megjelenik egy felső-középkategóriás autóval. Nem leasing vagy kölcsön, készpénzzel fizette ki, és az előző, ötéves autóját sem kellett eladnia. Használt autót vett, de így is közel 20 000 euró volt. A fenntartási költséget jobb nem számolni.

Egyik oldalon ideges vagyok, mert ő szépen keres, de nekem nem fizetett, másik oldalon meg büszke vagyok rá, hogy a segítségemmel ilyen gyorsan sikerült összekapnia magát.

Hálás. Persze csak szóban. Nyet mani.

III. Felvonás

Telik az idő, és egyik sikersztori után a másikat meséli. Jó üzleteket köt, szépen működik a vállalkozása. Jó minőséget tesz a piacra, én is hozok megrendelést neki pár tízezer euróra. Előadásaim többségén megjelenik, a hozzáállása konstruktív.

Már el is felejtem az elején felmerült gikszert, megbocsájtok, mert referenciaként mutogathatom: emelte mind a 12 munkatársa fizetését. Jól halad, legyen boldog.

IV. Felvonás

Komoly családi problémák jelennek meg az életében, emberként darabokra esik. Majdnem zéró, amit a vállalkozására tud fókuszálni, több mint fél évig a céget gyakorlatilag a munkatársaira bízza.

Se nem kötelességem, meg sem vagyok fizetve, de rá-ránézek a vállalkozására, és az egyik alapemberén keresztül igyekszem helyén tartani a dolgokat.

A termelékenység, a megrendelések visszaesnek, a számlákat ki tudják fizetni, de a profit kábé zéró. Minden elvégzett munka után vissza kell menni korrigálni, javítgatni. A korábbi állapotokhoz képest ezeket az ügyfeleket nem lehet referenciaként használni.

A versenytársak könyörtelenül kihasználják a helyzetet.

V. Felvonás

Összeszedi magát. Visszamegy a cégéhez, és igyekszik összekapni a dolgokat. Ügyfelekhez jár, munkára vadászik. Szinte minden alkalommal visszahallja, hogy vállalkozása a padlón, kemény árengedményekre kényszerül, hogy munkát szerezzen.

Ha a termelésben tölt egy napot, négyszereződik (!!!) a termelékenység, ha rohangál a padlóáras munkák után, és nincs a munkatársak környékén, minden visszaesik, de ezerrel pörög a túlóraszámláló.

Kap egy fülest: „Talán isznak a munkatársak." Alkoholszondát szerez. Egy munkatárs megsértődik, és a szondázás előtt, azonnal felmond. (Az ajtón kifelé menet magára borítja a ruhafogast, és elterül a túl magas küszöbön.) Az összes többi munkatársnak elvennék még a születési bizonyítványát is, ha a kormánykerék mögött kapnák el.

VI. Felvonás

Úgy kezdődik, mint az első felvonás. Megkeres, mert: „Gond van, és kellene valami marketing". Fizetni persze nem tud. Sír, hogy a legnagyobb slamasztikában lévő vállalkozók nem kapnak segítséget. Profin sír.

Dilemma előtt állok:

Segítsek egy – anyagilag – nem túl hálás ügyfélnek, aki szemtelen is volt, az élettől is kapott egy böcsületes nyaklevest, vagy nézzem a profitot, és nézzem el, hogy vele együtt talán 12 család kerül szorult helyzetbe?

Őszintén érdekelne, hogy az olvasó mit tenne.

Farkas Levente a MarketingIskola.ro alapítója, kisvállalati marketing szakértő.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lachko
2012-07-17 13:28:55
hm:)
Én segítenék, természetesen bizonyos profitrészesedésért cserébe. Ha nem tetszik, akkor a viszont nem látásra ... aki egyszer kitol valakivel, az megteszi másodjára is.
avatar
vogul
2012-07-17 15:27:19
hogyan is?
Meggyőződésem, hogy az emberek nem változnak, csak a maszkot cserélgetik. Én nem folytatnám vele (ez persz az Ön döntése), de lehet, hogy megvásárolnám a vállalkozását ... hogy a 12 család is rendben legyen ...
avatar
taylor
2012-07-17 15:39:37
persze persze
"600 eurós – tanácsadói napidíjat" ülj le a f......ra
avatar
zterex1
2012-07-17 16:44:09
Tisztázni vele, hogy az idő az mindenkinek pénz.
1). Az autóját garanciában visszatartani, szerződést írni vele, majd ha fizet viheti a verdát.
2). Az összeget felosztani és csekkeket kérni előre megegyezett dátumra kitöltve.
avatar
nakiakiraly
2012-07-18 09:47:49
"Rászánok pár órát...Magyarán letagadhatom"
Vártam, hogy a hozzászólók észrevegyék a nyilvánvalót. Azt ugye nem gondolja senki, hogy itt valós dolog van leírva? :) Tisztelt Farkas úr most vár 1-2 hétig, hogy az ide író vélemények alapján döntse el hogy mit tegyen?
Ha tisztelt Farkas úr ennyire tudja a tutit, akkor a Nokia cégnek megmondhatná, hogy mit tegyenek, hogy ne kelljen emberek ezreit elküldjék, és elhiheti, hogy a Nokia nem csak 600 eurót fizetne önnek, ha ezt megtenné. De amíg nem csinál mást csak "„Csupán beszélgettem vele, nem volt semmilyen konzultáció..." és a lényeg az, hogy letagadhassa, addig nem értem, hogy van pofája honoráriumot elvárni. Vagy tán azt várja, hogy amit a vállalkozó megszerzett abból részesüljön még akkor is, ha semmit sem tett, csak beszélgetett?
avatar
guguka
2012-07-18 10:29:27
hehe
Ingyen reklám? Mert ennek, hogy valóságalapja nincsen a vak is látja...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."