Gazdaság » Pénz

Mennyibe kerül az első osztály?

Toll, tinta, papiros. Kiszámoltuk, hogy mibe kerül a szülőknek az ingyenes oktatás. Koplalunk, ha okos gyereket akarunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Tanszervásárlás egy székelyudvarhelyi üzletben
Lehet olcsóbban is vásárolni, de a minőséget most is meg kell fizetni. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. szeptember 06., 08:56
0 hozzászólás. 

Alig másfél hét, és újra vagy éppen először fogja húzni az iskolatáska súlya a gyerekek vállát. De mitől lesz nehéz az iskolatáska? Arról érdeklődtünk, hogy mi kell egy első osztályba induló gyereknek, és természetesen, hogy mindez mennyire fekteti meg anyagilag a szülőket.

Mit vegyünk az elsősnek?

Sebestyén Jolán, első osztályt indító tanítónénitől tudtuk meg, mi szükséges egy kisiskolás számára. Ha már a táska megvan, akkor mehet is bele a tolltartó, amiben lennie kell egy tizenkét színből álló színesceruza-készletnek, grafit ceruzának, hegyezőnek, vonalzónak, ragasztónak, radírnak és kisollónak.

Aztán valahová írni is kell, így 2-3 vonalas füzet, egy négyzethálós és ugyancsak 2-3 sima oldalas füzet kell.

Torna órára külön zsák a felszerelésnek, amin jó ha van névtábla. A zsákba majd egy tornacipő, tréningnadrág és fehér póló kell, hogy kerüljön.

A rajzóra elengedhetetlen kelléke a kicsi rajztömb, ecset és vízfesték. Kézimunka órán színes lapokkal, gyurmával dolgoznak a kicsik, illetve számoló pálcikával számolnak matek órán. Végül néhány borító és névcímke, s már lehet is várni az iskolacsengőt.

Lássuk, mennyiből lehet kihozni ezt a felszerelést

Mivel a tanszerek minősége közt is nagy az eltérés, ezért megvizsgálunk egy olcsóbb, illetve egy drágább változatot. Az árak tájékoztató jellegűek.

Tanszervásárlás egy székelyudvarhelyi üzletben

Az egyik legnagyobb választékkal rendelkező szaküzlet, a központban működő Firkász árai széles skálán mozognak. Az olcsóbb összeállításban a fent felsorolt tanfelszerelés nagyjából 121 lejből vásárolható meg. Ugyanitt a márkásabb s egyben drágább tanszerekből összeválogatott csomag ára 327 lejbe kerül.

A Gyepes bejártban található Aktakukac is széles árkategóriával várja vásárlóit. Itt az olcsóbb csomagot 139 lejből, illetve a drágábbat 201 lejből tudjuk összeállítani.

Szupermarketek majdnem szuper árakkal

A városi piac szomszédságában működő Penny áruházban is beszerezhetjük ezeket, ahol az olcsóbb csomag mindössze 83 lej, míg a drágább 175 lej, de az összeállítások nem tartalmazzák a tornazsákot és a számoló pálcikát.

Tanfelszerelések területén a Kaufland bevásárlóközpont sem szűkölködik, több polcnyi felszerelésből választhatjuk ki a számunkra megfelelő eszközöket. Az olcsóbb összeállítás 119 lejünkbe, a drágább akár 354 lejbe is kerülhet.

Tanszervásárlás egy székelyudvarhelyi üzletben

A Bethlen és Tábor lakótelepi Korall üzlet papír részlegén is beszerezhetünk mindent, ami az induló csomaghoz szükséges. Itt az olcsóbb változat 144, míg a drágább 254 lejre rúg.

Aki a város alsó felében lakik, annak sem kell messze mennie, ugyanis a Merkúr áruház is készült tanszerekkel, ahol az olcsó 89, és a drágábbik csomag 131 lejbe kerül. Az összeállítás nem tartalmazza a torna felszerelésnek való zsákot, színes lapot, számoló pálcát!

Fuss, ha nincs meg mindened

Bár legtöbb helyen széles választékból szerezhetjük be a szükséges eszközöket, az iskolakezdés előtti hetekre több termék is elfogyott az üzletekből.

Összeállított árainkat tájékoztató jelleggel kezeljék, ugyanis a végső árakat nagyban befolyásolja az eszközök minősége, ami üzletenként változik. Ugyancsak nagy befolyással bír a végső összegre az iskolatáska is, ami általában a legnagyobb tételt képezi. Mielőtt vásárolna, győződjön meg a helyszínen az árakról s a termékek minőségéről.

Rajzold le a vakációd, és nyerj tanszercsomagot

Aki még nem vette meg első vagy előkészítő osztályos gyereke felszerelését, vagy szeretne tartalékot, ne hagyja ki az uh.ro pályázatát. Nyerjen teljes tanszercsomagot. A pályázatra mindössze egy, a gyerek által készített rajzot kell eljuttatni a szerkesztőségünkbe. A részletekről itt olvashat.

Összesítés

Táskák: 19.99 – 199.99 lej

Tolltartó (berendezett): 12.99 – 63 lej

Tolltartó (üres): 3.99 – 35 lej

Füzet: 0.49 – 2.99 lej

Tornazsák: 8.99 – 37 lej

Vízfesték: 1.99 – 13.50 lej

Rajztömb: 0.99 – 8.50 lej

Gyurma: 2.70 – 24.99 lej


címkék: tanszer iskola árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."