Gazdaság » Pénz

Koraszülött inkubátorház

A nap fotóján önkormányzati vezetők örülnek a romos épületnek, melynek rehabilitációját uniós pályázatból finanszírozza a megyei tanács.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Elkezdődtek az inkubátorház építési munkálatai
fotó: facebook
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 09., 16:59
0 hozzászólás. 

A kis- és közepes vállalkozások fellendítését fogja szolgálni az inkubátorház, melynek építési munkálatait ma kezdték el helyi és megyei politikusok jelenlétében.

A megyei tanács nyert a Regionális Operatív Program 2007–2013, 4.2-es, A szennyező és használaton kívüli ipartelepek rehabilitációja és új tevékenységekre való előkészítése kiemelt beavatkozási terület keretében leadott Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Harghita Business Center – Vállalkozói inkubátorház elnevezésű európai uniós pályázaton, az összegből építik a székelyudvarhelyi inkubátorházat – tudtuk meg Birtalan Józseftől, Hargita Megye Tanácsának alelnökétől.

Az alelnök közölte a munkálatok ütemtervét: mivel sem a megyében, sem a környéken nincs megfelelő engedéllyel rendelkező cég, egy konstancai és egy ploiești-i vállalkozást bíztak meg a II. Rákóczi F. út 84. szám alatt levő régi Megyei Növényvédelmi Központ épületének lebontásával és a talaj vegyszermentesítésével.

Erre 60 nap és 2,4 millió lej áll a cégek rendelkezésére, melyből 2 százaléknyi önrészt a Hargita megyei tanács fedez.

A második szakaszban megvalósuló építkezésre 1,6 millió eurót fordítanak, melynek felét szintén a megyei tanács állja.

Mivel a nyáron meghirdetett közbeszerzési eljárás nem volt sikeres, még nem tisztázott, hogy melyik cég lesz az építési munkálatok kivitelezője. A székelyudvarhelyi önkormányzatnak nem kell befektetnie az inkubátorház létrehozásába, de a városvezetés megígérte, hogy szakmailag és anyagilag is támogatni fogják a tervek szerint már 2015-re elkészülő, összesen 9 494 112,76 lej értékű létesítmény működtetését – tájékoztatott Birtalan.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."