Gazdaság » Pénz

Ennyivel nő Bunta fizetése

Szétválás előtt még emelt egyet a polgármesterek fizetésén a kormány: van, aki 50 százalékkal kap többet júliustól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

Bunta Levente a székelyudvarhelyi RMDSZ ülésén
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 26., 10:58
1 hozzászólás. 

Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes és régiófejlesztési miniszter javaslata átment a végső szavazáson: a képviselőház döntése értelmében ez év július elsejétől növekedni fog egyes önkormányzati alkalmazottak, jellemzően a polgármesterek és alpolgármesterek fizetése.

A 103/2013-as sürgősségi kormányrendeletet módosító javaslatot a régiófejlesztési és közigazgatási minisztérium terjesztette a parlament elé, a módosításra február 25-én adták áldásukat a képviselők.

„A fizetések érezhetően fognak nőni a községi polgármesterek és alpolgármesterek esetében, míg a municípiumi vezetők esetében kisebb mértékben, a megyei tanácselnökök esetében pedig egyáltalán nem nő a fizetés” – nyilatkozta Dragnea.

Megérdemlik, mert nagy a felelősség

A miniszter érvelése szerint minden helyi választott vezetőnek politikai színezettől függetlenül joga van egy tisztességes fizetéshez, mert helyiségtől függetlenül mindegyikükre nagy felelősség hárul, és a választói akarat miatt nagy a legitimitásuk is. Dragnea szerint a mostani fizetésemelés egy igazságos döntés a helyi választott vezetők felé.

Az új határozat szerint július elsejétől a legnagyobb mértékben a községi polgármesterek és alpolgármesterek fizetése nő, 44,4-50,1 százalékkal, míg a városok vezetői 16,6 százalékos emelésnek örvendhetnek.

Udvarhelyen nem emelnek akkorát

A 2-es kategóriájú municípiumok vezetői kevésbé érzik majd a fizetésemelést, hiszen számukra ez csak 7,2 százalékos lesz, míg Bukarest polgármestere is csupán 5,5 százalékkal kap több pénzt.

Székelyudvarhely egyébként a lakosság száma alapján 2-es kategóriájú municípiumnak számít, így polgármesterünk az eddigi bruttó 4796 lej helyett 5142 lejt kap, míg az alpolgármester a korábbi 4091 lej helyett 4218 lejnek örvendhet.

A községek vezetőinek kisebb ugyan a fizetésük, de év közepétől ez sokkal nagyobb arányban nő: a kisközségnek számító Fenyéd polgármestere 2633 lej helyett 3822 lejt, az alpolgármester 2339 lej helyett 3378 lejt kap. Felsőboldogfalva községnek több mint háromezer lakosa van, így a polgármesternek 2777 lej helyett 4020 lejes bruttó fizetése lesz, míg az alpolgármester 2412 lej helyett 3552 lejt kap majd.

uh.ro/evz.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pityipalko
2014-02-28 11:27:31
khm
hat igen, a sajatjukon emelnek a tobbiek meg kapjak be...februar 25-iken terjesztettek a parlament ele es mar meg is van szavazva...gratulalunk

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."