Gazdaság » Pénz

Magyar Nemzeti Kereskedőház: foci, székely zászló és egy lyukas cipő

Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális képviseletének irodája.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

kereskedohaz1
Elöljárók ültek elöl
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. december 16., 16:45
0 hozzászólás. 

A Magyar Kormány külgazdasági stratégiájának alapvető célkitűzése, hogy Magyarország és a szomszédos államok magyarlakta területei között szorosabbra fűzze a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat. Ezzel összhangban a Magyar Nemzeti Kereskedőház által létrehozott MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat 2016 első negyedévéig összesen 22 képviseleti irodát nyit meg a hét szomszédos országban, illetve Lengyelországban – olvasható az eseményt megelőző közleményben.

kereskedohaz2

A Küküllő szálloda Budvár termében szerdán 11 órára több közéleti szereplő, településvezető, illetve székelyudvarhelyi és környékbeli üzletember, cégvezető jelent meg. Az iroda az Arkum cégcsoport székhelyén, a Kuvar utcában várja a vállalkozókat és az érdeklődőket, vezetője Orosz-Pál Levente közgazdász lesz és nem titkolt célja a vállalkozások fejlesztése, a kapcsolattartás és az információk átadása, a vállalkozók érdeklődésének kiszolgálása, amint Skapenyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat kft. igazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta. Kollégája, Szabó József, a KKM Közép-Európáért felelős osztályvezetője azt hangsúlyozta, hogy az iroda átfogó szolgáltatásokat nyújt majd a kis- és középvállalkozások számára.

Magyar asztalra magyar bort!

Előtte Dr. Zsigmond Barna Pál főkonzul focis hasonlattal élt, szerinte az iroda megnyitásával lőttünk egy gólt – már csak azért is, mert olyan határon túli, magyarlakta területek, mint Felvidék és Székelyföld Szlovákiában, illetve Romániában szegénynek számítanak, s a gazdasági fejlesztés miatt léphetnek előre.

kereskedohaz3

A főkonzul szólt a Borkerekasztal projektről is, ami arról szólna, hogy a magyarlakta vidékeken magyar borokat árulnának a vendéglátóipari egységekben, szállodákban. Stílusosan a megnyitót követő ebéden magyar borok álltak az asztalon.

Csatlakozzunk a vonathoz

Borboly Csaba megyeelnök szerint jobb egy vonatra rácsatlakozni, mint egy új vonatot építeni. Az irodát székely zászlóval ajándékozta meg. Bunta Levente polgármester még megyei tanácselnök korában, emlékezetei szerint húsz percet szánt a lyukas cipőben és két gyerekkel érkező, campobassói olasz férfira, akiről kiderült, hogy bőrfeldolgozással foglalkozik – azóta egy székelyudvarhelyi bőrfeldolgozóval több százezer eurót „fordítottak meg".

kereskedohaz5

A polgármester meglátása szerint így fog majd működni ez az iroda is, aminek működéséhez Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke is sok sikert kívánt, akárcsak Balási Csaba, a Hargita Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Magyar Nemzeti Kereskedőházról jó tudni, hogy a világ majd összes kontinensén jelen van, elsősorban azok a cégek élvezhetik a szolgáltatásait és tanácsait, akik termékeiket exportálják. Részleteket a kereskedőház honlapján lehet megtudni, az elmúlt hetekben több határon túli városban is nyitottak irodát, de a lengyelországi Krakkó városában is jelen van.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."