Gazdaság » Piac

Városi piac: helyi uborka, helyi paradicsom

Kínálat és hőség, ebből van a piacon – hűségből is van, hiszen egyesek kitartóak a vásárlást illetően és mindig ugyanazoknál veszik a zöldséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac3julius1
piac3julius1
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 03., 10:15
0 hozzászólás. 

Az idei első keresztúri paradicsomok azért fogytak el már a reggeli órákban, mert az évek óta ismerős törzsvásárlók tettek arról, hogy fél tízre alig maradjon valami belőlük. De az ottani és más helyi termelők kertjében, melegházában megnőtt uborka is kelendő, kilóját 3 lejért adják, de ennyibe kerül a hegyen túlról ideszállított is.

Az árak lassan, de biztosan jönnek lefele, hiszen az egy-két héttel ezelőtt 7-8 lejes paprikát már 5 lejért is adják – megjelent a piros kápia is, ez egyelőre tíz lej, a kiló zöldpaszulyt 5 lejért adják.

piac3julius2

Egyre több a kajszibarack is, kilója 6 lej, de nagy tételben is lehet venni, s ekkor már olcsóbban számítják az árusok. Egy kilónyi zöldborsót (csak a magot) nyolc lejért kínáltak, a karalábé darabja másfél lejre csökkent. A kiló meggy egyelőre nyolc lejes áron „tartja magát", de ez is lesz olcsóbb, akárcsak a padlizsán, aminek kilója még mindig hét lej. A házitojás darabjáért egy lejt kérnek, egy kötésnyi friss kapor szintén ennyibe kerül. Megjelent a görögdinnye is, kilója 5 lej.

A gyümölcs- és zöldségérlelő meleg egyelőre tovább tart, a piacon is többen a kocsma hűs árnyékába menekülnek – megszokott kép egy nyári kedd délelőttjén.

Ízelítő

Friss murok (kötés) 2 lej

Petrezselyem (kötés) 2,5 lej

Tök (kg) 3 lej

Karfiol (kg) 5 lej

Uborka (kg) 3 lej

Sárgadinnye (kg) 6,5 lej



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."