Gazdaság » Piac

Olcsó a májusi farcádi cseresznye

Az egész piacteret betöltötte a szatmári eper illata, megjelent a friss főzőtök, olcsóbb lett a paradicsom.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

2013jun4piac1
Bőség volt a piacon ezen a kedden is.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. június 04., 10:14
0 hozzászólás. 

„Van itt minden kérem, mint a jó boltban, csak pénz legyen a zsebben" – a kora délelőtti órákban borús volt az ég, de a vásárlók, árusok kedve nem. Friss zöldség, gyümölcs, palánta vagy virágfajták – volt bőven amiből válogatni.

A kisméretű cserepes muskátli 5, a törpe dália 8, a jégvirág 1-1,50, a büdöske szintén 1,5 lejért kelt el. A betfalviaknál 10 lejért cirokseprűt, 10-15 lejért vesszőből font kosarat, 100 lejért pedig szennyestartó-ládát lehetett vásárolni. Aki fából faragott teknőt keresett, az a piac hátsó fertályában 200 lejért megvásárolhatta. Ugyanott 15 lejért szalmakalapot is árultak.

Szatmári eperből volt a legnagyobb bőség, a gyümölcs illata betöltötte az egész teret. Nyolc lejért mérték kilóját, de aki ládástól vette, annak 7 lejben számolták az árát. A cseresznye kilója 8-10 lej volt, a korai májusi farcádi cseresznyéért csupán 7 lejt kért a termelő.

A paradicsomot 7-8, a paprikát 7, a friss tök kilóját 4 lejért adták. 3,50 lej volt az uborka, 2 lej a friss karalábé darabja és 2,50 lejt ért az újkrumpli kilója Egy kötés zöldhagyma 2, egy csokor kapor és lestyán 1 lejért kelt el. A barack kilóját még eléggé borsos áron, 10 lejért mérték, de akadt rá vevő, akárcsak a 2 lej/kg friss káposztára és az 5 lej/kg retekre, spenótra is A fejes saláta 1-2 lejt kóstált, a hüvelyes zöldborsó kilója 7 lejt.

Kilóra adták (4 lejért) a hagymapalántát, a káposzta és karalábé palánta szálát 0,30, a paradicsomot 1 lejért, a paprikaféléket 50 baniért kínálták.

A házi tojás 70 bani volt, a gyergyói tojást 0,38 -0,48 lejért árulták a kisboltban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."