Gazdaság » Piac

Nyári almát, kukoricát tessék!

Meggynek már híre-hamva sincs, de van bőséggel csemegekukorica és nyári alma. Ha kedd, akkor piac.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

Székelyudvarhelyi piac
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 16., 10:22
0 hozzászólás. 

Napsütés, sok vásárló és bőség fogadott a kora délelőtti órákban a városi piacon. A teleormániak már messziről kérdik, mivel szolgálhatnak. Gyönyörű paradicsomot árulnak, kilóját 3,50 lejért. Négy lej a paprika, padlizsán kilója, 3 lej az uborka, 2 lej egy kötés hagyma. A kápia 2 lejjel olcsóbb lett, 8 lejért adták kilóját.

A bikafalviaknál 2 lej egy kötés szép, megtermett murok, 3 lej a petrezselyem kötése és a karfiol kilója. A zöldfuszulyka ára 3-6 lej között változik, ki hogy veszi, úgy mérik. Egy fej karalábé 1 lej és 1, 50 lej egy cső csemegekukorica. A barack kilóját 4 lejben vesztegették, 50 banival olcsóbban vehette meg, aki egy ládányit vásárolt.

Van már nyári alma is: egy kilóért 5 lejt kértek. Cseresznyét – Focșani-ból hozták – egy asztalnál láttunk, 10 lejben mértek egy kilónyit. A nektarin ára 7,50 lej, a görög szőlő pedig 12 lejbe került.

A cukkini, tök kilójáért 2 lejt kértek az őstermelők, viszonteladók és 3 lej volt a zellergumó nagyja. „Az apraja 2,50, azt is írja meg" – hagyakozott a tulajdonos.

„Mű mindent olcsón adunk, mégsem veszik" – mondta a küküllőkeményfalvi néni, akinél 2 lejért nagy csokor csombort, egy lejért friss tárkonyt lehetett vásárolni, ingyen is adta a csokornyi petrezselyemzöldet, „csak haza ne kelljen vigyem, drága". Aki szép zöldet akar vásárolni, keresse meg a nénit a piactér hátsó felében.

Az első fertályban az áfonyások telepedtek le: 8 lejért adták literét az erdei gyümölcsnek, a zöldjének 2-3 lejért csokrát.

Virágokból is volt választék: egy cserép muskátli és a törpe dália 4, a porcsinka 1 lejért kellette magát. A vágott virágokra is akadt vásárló: a fehér kardvirág szála 2, a piros 3 lej volt ezen a kedden, egy színes csokor szárított virágot pedig 5 lejért kínáltak.


címkék: városi piac

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."