Gazdaság » Piac

Beosont az ősz a piacra

Bőséges volt a felhozatal az első szeptemberi piacnapon. Kistermelők és viszonteladók kínálták kertek, mezők érett gyümölcseit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac
Bőség van ezen a kedden is a városi piacon.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 03., 09:30
0 hozzászólás. 

Megérkeztek a kibédiek Udvarhelyre" – viccesen mondta tollba a reklámot a híres hagymának a Maros megyei gazda, akinél kis tételben 4 lejt, 5 kilón felül pedig 3 lejt ért a lila hagyma kilója.

A keresztúri kerti paradicsom és eltenni való uborka kilóját 3 lejben mérték. Mielőtt bármit is vásárolnánk, érdemes alaposan szétnézni, mert a zöldségek, gyümölcsök ára változó. Van asztal, ahol 2 és van, ahol 4 lej a paradicsom. A kápiát a paradicsompaprikát is 3-4,50 lejért vesztegették. A szép, érett padlizsán kilójáért egységesen 2 lejt kértek, de a teleormaniak kegyesebbek, náluk nagyobb mennyiség vásárlásánál 1,80 lejt kell fizetni.

A bontott fuszulyka újdonság – van is bőven –, 10-15 lejért lehetett ma megvásárolni. A farcádi hamvas szilvából, piros almából egy kiló 3 lejbe került. Barackot alig láttunk, ahol volt, ott 3 lejt ért egy kiló.

Szőlőből is bőség volt ma: a fekete szemű kilóját 5, a fehéret 3 lejben adták-vették. Egy kiló csípős paprika 5, két kötés torma 3 lejbe került.

A házi tojásnak 0,60 lej volt darabja és láttunk sütőtököt is, aminek kilója 3 lejt ért. A zeller darabját 1,50-2 lejért, egy kötés retket és petrezselymet 3, egy kötés murkot 2 lejért, a káposzta kilóját pedig 1,50 lejért lehetett a kosárba tenni.

Virág is volt bőven: egy csokor őszi rózsa 5 lej volt, a korai cserepes krizantém ára 6-10 lej között változott.

A piac hátsó felébe is érdemes ellátogatni, bár fertelmes bűz terjeng, egyedül ott találni csemegekukoricát (0,50-1 lej/db.) és ott mérik kilóra a homoktövist is 15 lejért.

A bejáratnál 10 lejért vesszőseprűt, 15 lejért szalmakalapot, 30 lejért gyékényből készült fejfedőt lehet beszerezni. A somot és a piros áfonyát (10 lej/liter), a rókagombát (25 lej/kg) szintén itt kell keresni.


címkék: városi piac árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."