Gazdaság » Piac

Városi piac: lépes mézet vegyenek!

Szürke az ég alja és szerényebb a felhozatal, mint volt pár hete, de ma is érdemes kinézni a piacra. Mert ha kedd, akkor piac.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

piac
Illusztráció.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 26., 10:46
0 hozzászólás. 

A román árusoknak hűlt helye, de a környékbeli termelőktől lehet vásárolni paradicsompaprikát és paradicsomot. Kisebb és sápadtabb is a zöldség, de a miénk és kilója 8 illetve 5 lej. A kisboltban a gyergyói friss tojás darabja 52 bani, a házi tojás a farcádi néninél 1 lejbe került.

Aki finom almát akar venni, az is a farcádiaknál vásároljon, a bőralma megéri a kilónkénti 4 lejes árát. Egy kiló krumpli 1 lej 30 baniba, egy kiló káposzta 80 baniba került. „Ha többet vesz, adjuk egy lejbe is"- viccelt a káposzta tulajdonosa. A dióbél és a száraz paszuly ára változatlanul 15 lej, a sütőtök kilója 3, de lehet alkudni is.

A fenyédi néninél 10 lejbe került a szárított virágból készült csokor. Színes is, szép is és nem is drága.

A fekete retek kilója szintén 3 lejbe került, akárcsak a kibédiek lila hagymája. Két kötés tormáért 6 lejt kért a cigányasszony, de aki nem akarja megkönnyezni az elkészítését, vehet ecetes tormát – egy kis üveggel 7 lejért. Szép, egészséges spenótot is árultak, kilóját 7 lejben. Olcsóbb volt a cékla, egy kiló mindössze 2 lejbe került.

Egy liter friss házi tejért 3 lejt, két liter átpasszírozott csipkebogyóért 12 lejt kértek.

A hidegen kavart hecserli lekvárt (6-12 lej/üveg) meg is lehetett kóstolni.

Volt laskagomba is, 8 lejért mérték kilóját. Törökéknél kell keresni a virágport és a lépes mézet, 12 lej egy kisebb üveggel. A gyümölcsfa csemetéket (15 lej/db) és a rózsatövet ( 8 lej/db) ezen a napon is a piactér hátsó felében kell keresni.

A bejáratnál kökény is kapható, 15 lej egy liter. Porolót, vesszőseprűt 8-10 lejért, cirokseprűt 13 lejért szintén itt talál az, aki már most nekilát a karácsonyi előtti nagytakarításnak.

Vásárlót még keveset láttunk a kora délelőtti órákban. Rendőröknek színét sem, de zsebeseket igen: ha olcsón meg akarjuk úszni a piacolást, tartsuk szemmel őket és vigyázzunk a pénztárcánkra.


címkék: városi piac árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."