Gazdaság » Trendek

Még az idén felépül az inkubátorház

Szerda reggel a megyei és helyi politikusok jelenlétében megtörtént az első „kapavágás". Készülődhetnek a gazdasági újszülöttek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Inkubatorhaz
Fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. január 28., 16:49
0 hozzászólás. 

Minden politikus nagyon örül annak, hogy Udvarhelyen inkubátorház épül – ez volt a lényege a szerda reggeli ünnepélyes építkezésindítónak. A volt növényvédelmi központ helyének vegyszermentesítése után elkezdődhet az építkezés, melyet a kihelyezett panó alapján február 2-án kezdenek és decemberben fejeznek be.

A jelenlévő politikusok kifejezték örömüket, hogy az Európai Unió jóvoltából, a megyei tanács 5 millió lejes hozzájárulásával megvalósulhat a Hargita Business Center nevű beruházás, amelytől új munkahelyek teremtését, a fiatalok aktívabb gazdasági részvételét, gazdasági fellendülést várnak.

Bunta Levente polgármester örül, hogy a megyei tanáccsal való együttműködés következtében megvalósulhat választási programpontja, és reméli, hogy sikerül időben befejezni a munkálatokat. Szerinte Udvarhely megérdemli az inkubátorházat, hiszen az itt élők a megye lakosságának az egyharmadát jelentik, a megyei összterméknek viszont kétharmadát valósítják meg. A válságban megszűnt vállalkozásokat pótolhatják az inkubátorház révén lendületre kapó, fiatalok által működtetett cégek.

Borboly Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági szereplőkkel közösen tartalommal kell feltölteni a munkálatok befejezéséig az épületet. Örül, hogy sikerült egy potenciális veszélyforrást elhárítani a növényvédelmi központ területének vegyszermentesítésével.

Az Udvarhelyi Kis-és Közepes Vállalkozások Szövetségének részéről Kelemen Dénes elnök mondta, hogy a vállalkozók már régóta várják, hogy találkozóhelyük lehessen, le kell ülni, és meg kell beszélni, hogyan működjön az inkubátorház.

A sajtótájékoztatót az első „kapavágás"-sal fejezték be: működésbe lendült a kivitelező Viaduct cég markológépe.

Az inkubátorház olyan létesítmény, amely fizikai és szellemi infrastruktúrát biztosít kezdő kis-és közepes vállalkozások részére. Azaz irodahelyiségekkel, felszereléssel és jogi, valamint gazdasági tanácsadással járul hozzá az induló gazdasági szereplők sikerességéhez, védett környezetet nyújt számukra, amíg beilleszkednek a gazdasági környezetbe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."