Gazdaság » Trendek

Randi az inkubátorházban

Jövő hétvégén gazdasági konferenciát szervez vállalkozó kedvű fiataloknak a HBC és a Műhely – L’atelier Egyesület a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorházban. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

konf inkubator
Idén is megtelik fiatal vállalkozókkal az inkubátorház
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. szeptember 13., 11:05
0 hozzászólás. 

Szeptember 20–23. között StartUp&Down – Vállalkozz Rá! címmel gazdasági konferenciát szervez Székelyudvarhelyen a Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorház és a Műhely – L’atelier Egyesület az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), valamint a Design Terminál partnerségével.

A Rákóczi csarnok mellett egy éve beindult inkubátorházban szervezett konferencia célközönsége azok a fiatalok, akik tervezik, hogy vállalkozni kezdenek, vagy már vállalkozást vezetnek. A szervezők nevében Szakács-Paál István, a HBC igazgatója elmondta, meghívottjaikat úgy válogatták, hogy tanácsokkal segítsék a részvevőket: hogyan tudnak felkészülni az indulásra, illetve milyen stratégiát követhetnek cégükben. Függetlenül attól, hogy most indultak, vagy már működik vállalkozásuk.

5 lejért? Nem hülyeség

Lehet, hogy igazából nincs olyan sok kedved most ehhez, sőt értelmetlennek, elavult dolognak tartod ezt az egész konferenciázósdit, de a szervezők azt ajánlják, ha kapcsolatokat akarsz építeni, akkor mindenhová menj el, mert mindenhonnan elhozhatsz valamit: infót, egy jó gondolatot, vagy akár egy üzletet. Ezt most akár 5 lejért. Ennyibe kerül ugyanis a napijegy, amiért részt vehetsz az előadásokon, de ebben az árban benne van a kávé, illetve a süti is. Utóbbit egyébként a Fornetti, a Frieske Pan, a Vidéki Pékség és a Fornetti alapítója, extulajdonosa, Palásti József hozza.

– Szokták mondani rendezvényszervezők, hogy konferenciánk alkalmas lesz a vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok kialakítására is. Mi igazából az is-re helyezzük a hangsúlyt. Vagyis tudjuk, hogy az ismeretszerzés meg a szakmai tapasztalatcsere nagyon fontos, – igyekeztünk is olyan előadókat hívni, akik mögött tartalom van –, de a programjainkkal a kapcsolatépítésre helyeztük a hangsúlyt. Az előadások, a személyes történetek, illetve a workshopok mellett minden nap lesz networking programunk, ahol a kapcsolatépítés kötelező. Érdemes lesz kihasználni a vacsora lehetőségeket is – fogalmazott Szakács-Paál István.

Okos témák, okos meghívottak

Csakúgy, mint a legtöbb egésznapos rendezvény, a StartUp&Down – Vállalkozz Rá! című vállalkozó kedvű fiataloknak szóló konferencia sem egyetlen témára koncentrál: a helyi fiatal vállalkozókat bemutató blokk mellett lesz szó mesterséges intelligenciáról is pénteken, ezeket rapid-randi követi a Páva étteremben. 

Szombaton a Brain Bar-t szervező Design Terminál startupjai mutatkoznak be, de a hazai viszonyokról is szó lesz. Ugyanaznap előadást tart például Ionuț Țața, a brassói Hub Onezero inkubátorház alapítója, és a délutáni blokkban Dósa Zoltán, valamint Csata Zsombor is érdekes témákról beszél. Érdemes átnézni a részletes programot ITT.

A konferenciát szombaton, szeptember 22-én az 5 éves születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company koncertjével zárják. Erre jegyeket a konferencia előfizetői csomagjával, vagy a helyszínen, a Mokkában lehet vásárolni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."