Itthon » Gazdaság

FIDIBE – üzleti innovációs parkok megyénkben

Ipari és innovációs parkokat létesítenek megyénkben, ezzel új munkahelyeket teremtenek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

fidibe
fidibe
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2009. december 31., 08:19
0 hozzászólás. 


Borboly Csaba tanácselnök ma tartott sajtótájékoztatót a FIDIBE projektekről Kelemen Gábor és Ábrahám Margit, a megyei tanács fejlesztési igazgatóságának szaktanácsadóival.

Borboly többek között kifejtette, hogy ezzel az innovációs projekttel megkönnyítik majd a nehezen induló vállalkozások helyzetét, az üzleti oktatást, illetve fellendítik a közigazgatási szféra együttműködését a régióban.

A Közép-Pannon Zrt. által vezetett konzorcium projektje, a FIDIBE (Development of Innovative Business Parks to Foster Innovation and Entrepreneurship in the SEE Area) három év alatt történő megvalósításában hét ország – Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Románia, Görögország és Horvátország – kilenc szervezete vesz részt: innovációs és fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok , egyetemek, innovációs és technológiai központok.

Terkep

A projekt célja a térség belső koherenciájának szilárdítása, üzleti központok erősítése a régióban (kis- és középvállalkozások támogatása innováció terén). Mindezt üzleti ismeretek átadásával, beruházási projektek előkészítésével, kézikönyv fejlesztésével szeretnék elérni. A legnagyobb hozam egy üzleti park szakszerű kijelölése és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, amivel beruházási forrásokhoz is juthat a megye a park konkrét kivitelezéséhez.

Kelemen Gábor fejlesztési szaktanácsadó elmondta, hogy már meg is történtek az első lépések: beszámolt a székesfehérvári és ljubljanai FIDIBE-találkozóról, illetve arról, hogy elkészült a Központi Régió innovatív potenciáljáról szóló tanulmány. Az üzleti innovációs park létrehozásával infrastruktúra-fejlesztés, hálózatosodás, támogató szolgáltatások bevezetése, valamint információáramlás valósul meg.

A fentiekről bővebb információ olvasható a www.fidibe.eu honlapon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."